BIST 10.079
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.407,12
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Erkekler, kadınların bu sırrının peşinde

Kadınlar son zamanlarda sosyal ağlardan biri olan Facebook'ta bir sırrı paylaşıyor, erkekler ise merak ediyor

Abone ol

Facebook'taki kadınların profillerinde bugünlerde '3 haftadır baklava yemedim. 5 haftadır hamburger yemedim' gibi ifadeler dikkat çekmeye başladı. Peki bu akımın kaynağı ne?

Kitle iletişim araçlarının büyük bir hızla gelişip yaygınlaştığı günümüzde, internetteki sosyal ağlar üzerinden gönderilen mesajlar; toplumsal sorunlar, sağlık, eğitim gibi birçok konuda örgütlenmeyi kolaylaştırıp, dikkatledi üzerine çekmeyi başarabiliyor.

Sosyal ağlar üzerinden atılan mesajlar, anında milyonlarca kişiye ulaşarak, farkındalık sağlamaya ve konunun basına taşınmasına, böylelikle tüm dünyaya yayılmasına yardımcı oluyor.

İşte bu mesajların bir tanesi de son günlerde Facebook üzerinden yayılıyor. Posta'da yer alan habere göre, mesaj aslında bir hayli ilginç ve bir o kadar da eğlenceli bir oyun. Yapılması gereken basit. Kadınlar, profillerinde bir yazı paylaşmalılar ama öylesine bir yazı değil.

ERKEK KULLANICILAR MERAK İÇİNDE

Son günlerde '3 haftadır hamburger yemedim, 8 haftadır kısır yemedim' gibi kişisel iletiler, kadınların Facebook duvarlarında dikkat çekiyor. Sadece kadınların bu iletileri paylaşıyor olması da erkek kullanıcıları merak içinde bırakıyor. Tabii bir kadın bu sırrı vermediyse.

İşin aslı oldukça ilginç: Bu iletilerin temelinde 'Pempe Kurdele'yi desteklemek yatıyor. Pembe Kurdele (Pink Ribbon) uluslararası göğüs kanseriyle mücadelenin sembolü halini almış ve kadınlar arası dayanışmanın teşfik edilmesini amaçıyor.

GEÇEN YILLARDA SÜTYEN RENGİ YAZILIYORDU

Geçen yıllarda kadınlar sütyen rengini paylaşmışlardı. Diğer bir seferde de çantalarını nereye koyduklarını yazmışlardı. Bu yıl da kadınlardan doğdukları ay ve günü özel bir kodlamayla profillerine yazmaları istendi.

Örneğin; (haziran) sekiz haftadır (7) un kurabiyesi yemedim gibi. Aylar hafta olarak kodlanmış, günlerse çeşitli yemek isimleriyle. Yani 5 haftadır hamburger yemedim, 7 haftadır pizza yemedim iletileri aslında kadınların doğum günleri.

Pembe Kurdele'ye destek için yapılan bu uygulama hem eğlenceli hem de bir hayli dikkat çekmiş durumda. Öyle görünüyor ki bu uygulamalar sürecek ve erkekler merak etmeye devam edecek.