BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,62
ALTIN 2.392,68
HABER /  GÜNCEL

Ve Yeni Anayasa için ilk adım atıldı

Yeni Anayasa taslağı için Meclis'te gerçekleşecek olan tarihi toplantı başladı. Cemil Çiçek toplantı öncesi açıklama yaptı...

Abone ol

İNTERNETHABER / TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yeni anayasa için ilk adımı attı ve 24 akademisyenle Meclis'te bir araya geldi. Toplantı öncesinde açıklama yapan Cemil Çiçek, yeni Anayasa süreci için Meclis'te bir uzlaşma komisyonu kurulacağını belirtti.

Meclis'in 'yeni anayasa' konusunda üzerine düşen görevi yerine getireceğini de söyleyen Cemil Çiçek, süreç içerisinde sorunun çözümüne katkı sağlamak amaçlı akademisyenleri göreve çağırdı.

İşte Cemil Çiçek'in açıklamaları;

"Yeni bir anayasa yapımı için toplumumuz yeterli demokratik uzlaşma kültürüne sahiptir. Sivil toplum örgütleri gerekli katkıyı sağlayacak kapasitedir. Yazılı ve görsel medyada gerekli duyarlılığın oluştuğu gözlenebilmektedir. Anayasa yapımı sürecinde herkes fikrini belirtebilmelidir.

UZLAŞMA KOMİSYONU KURULACAK

Anayasa çalışmaları için TBMM'de bir uzlaşma komisyonu kurulacaktır. Uzlaşma komisyonu, bu işte birinci rol oynayacak olan bir yöntem olarak görünüyor. Yeni anayasa sürecini büyük oranda uzlaşma komisyonunun yürüteceği nazara alındığında yapılacak öneriler hayati öneme sahiptir.

Beklentimiz uzlaşma komisyonunun çalışmaları devam ederken, yeni ortaya metin çıktıktan sonra da metinin tümünün sistematik yönden olgunlaşmasına sizlerin katkıları etkili olacaktır.

TARTIŞMALAR BİR YANA BIRAKILSIN

Ülke gündeminin Anayasa tartışmaları ile meşgul edilmesi gerginliklere sebebiyet vermektedir. Yüce Meclis'in bu konuda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirme zamanı gelmiştir.

Bu süreçte birbirimizi suçlamak yerine, sorunlarımızın çözümüne katkı sağlamak amacıyla sorunun üstesinden gelmeye çalışmalıyız. Dolayısıyla TBMM olarak tam demokratik bir anayasa hazırlanabilmesi için değerli hocalarımızın anayasa yapımına aktif katkılarını bekliyorum.