BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,75
ALTIN 2.405,19
HABER /  MEDYA

Erkan Tan kimdir? 'Bir tükürdü' olay oldu

A Haber kanalının sabah programı sunucusu Erkan Tan kimdir neden gündem oldu. Erkan Tan aslen Şırnaklı. Olay olmasının sebebi ise izleyicinin yüzüne tükürüyorum demesi.

Abone ol

Hükümete yakınlığı ile bilinen a Haber kanalının sabah programını sunan Erkan Tan kimdir? Ankara patlaması için hükümeti eleştiren izleyiciye tepki gösterip 'Senin suratına tükürüyorum' deyince olay oldu. 

Ankara medyasının yakından tanıdığı isim olan Erkan Tan daha önce TV8 kanalının ekran yüzüydü.

6 Ağustos 1967 tarihinde Ankara‘da doğan Erkan Tan aslen Şırnak kökenli. Babası Hikmet Tan, Van ve Adıyaman illerinde valilik yaptı. İstanbul Kabataş Erkek Liseli olan Erkan Tan, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümü mezunu.

A Haber kanalında sabah programını sunan Erkan Tan, uzun süre TV8 kanalının Ankara Temsilciliğini yaptı. Erkan Tan'ı izleyici TV8 kanalındaki Ramazan programları ile tanıdı. Erkan Tan, Acun Ilıcalı kanalı alınca TV8'den ayrıldı

Erkan Tan‘ın Arzu (Bayraktutan) adında tiyatrocu bir kız kardeşi var. 1989 yılında TRT‘nin açmış olduğu Spikerlik sınavın geçtikten sonra 1989 tarihinde TRT Ankara Televizyonu’nda çalıştı. 1991 yılında İngiliz hükümeti adına The British Council’dan burs kazanan Erkan Tan,  İngiltere’ye gidip dört ay İngilizce eğitimi aldı.

TRT'DE MEHPARE ÇELİK İLE GÜN BAŞLIYOR'U SUNDU

1999 yılına kadar TRT Kurumu Televizyon kanallarında değişik programlarda görev alan Erkan Tan , Mehpare Çelik ile birlikte hafta içi her sabah beğeni ile izlenen “GÜN BAŞLIYOR” programını sundu.

1999 yılının Şubat ayında TRT’den istifa eden Erkan Tan , TV8 kanalına geçti. Burada uzun yıllar “Erkan Tan ile Başkent’ten” programını hazırlayıp sundu. TV8 Ankara temsilcisi olan Erkan Tan, 2013 yılında kanalı Acun Ilıcalı alınca ayrıldı. Erkan Tan şimdilerde A Haber kanalında sabah programını sunuyor.

CANLI YAYINDA EVLENME TEKLİF ETMİŞTİ

İlk evliliğini 1990 yılında Ayben Tan ile yapan Erkan Tan'ın bu evlilikten Ege adında bir oğlu var. 2000 yılında boşanan Erkan Tan, ikinci evliliğini 14 Şubat Sevgililer Günü’nde canlı yayında evlenme teklif ettiği  psikolog İlkim Öz ile yaptı. Bu evliliği de 2013 tarihinde boşanma ile noktalandı.

ERKAN TAN : SENİN SURATINA TÜKÜRÜYORUM VİDEOSU