BIST 9.476
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.493,95
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır Sur'dan acı haber şehitler var

DİYARBAKIR SUR'dan bir acı haber daha geldi. Sur'da devam eden operasyonlarda 2 asker ve 2 polis şehit oldu.

Abone ol

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde teröristlerce düzenlenen saldırıda 2 asker ve 2 polis şehit oldu.

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde gece PKK'lılarla çıkan çatışmada 2 asker ve 1 polisin şehit olmasının ardından süren çatışmalarda bugün özel polis memuru daha şehit oldu. Sur'da 2 asker ve 2 polis olmak üzere bugün şehit sayısı 4'e yükseldi.

YAPILAN MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILAMADILAR

Genelkurmay'dan yapılan yazılı açıklama şöyle: "19 Şubat 2016 Cuma günü Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu iki kahraman silah arkadaşımız ve bir kahraman polisimiz ağır şekilde yaralanmışlardır. Yaralılarımız derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 05.45'de şehit olmuşlardır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatımızın mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz."

 ÖMER SAYIL

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden terör operasyonunda şehit olan özel harekat polisi Ömer Sayıl'ın baba ocağına acı haber ulaştı.

Merkez Onikişubat ilçesi Akif İnan Mahallesi'nde yaşayan baba Abdullah ve anne Songül Sayıl'a, 23 yaşındaki oğullarının şehadet haberi, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu ve Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek tarafından verildi.

Şehidin babaevine ve bulunduğu sokağa büyük Türk bayrakları asıldı, taziye çadırı kuruldu.

Şehit Sayıl'ın Kilis'te bulunan eşi ile biri 3 yaşında, diğeri iki aylık kızları, sağlık görevlileri eşliğinde Akif İnan Mahallesi'ndeki babaevine getirildi.

Şehit özel harekatçının 3 kardeşten en büyüğü olduğu, Kilis'ten geçici görevle Diyarbakır'ın Sur ilçesine gittiği öğrenildi.

Şehidin arkadaşı Kaan Yerli, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sayıl'ın bir haftalık izne geldiğini ve kendisine "Gidiyorum ama geri geleceğim" dediğini söyledi.

Şehit özel harekatçının 2 aylık kızı olduğunu dile getiren Yerli, "Daha babası ona kavuşamadan terör belası geldi, babasını kendinden ayırdı. Cennet vatan sağ olsun" şeklinde konuştu.

HÜSEYİN GÜMÜŞ

Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonlarda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Hüseyin Gümüş'ün Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki evine ateş düştü.
Şehit Astsubay Üstçavuş Gümüş'ün şehadet haberi, Ankara Merkez Komutanlığı ekipleri tarafından Gölbaşı ilçesindeki ailesine verildi. Acı haberin ardından şehidin evinin bulunduğu binaya Türk bayrakları asıldı. Şehidin eşi Kıymet Gümüş'ün hemşire olduğu öğrenildi.

MÜCAHİT SOYDEMİR

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen özel harekat polisi Mücahit Soydemir'in (24) şehadet haberi eşine ulaştı.

Emniyet yetkilileri, Selimiye Mahallesi'nde ailesinin yanında kalan şehidin eşi Hüsne Soydemir'e acı haberi verdi.

Türk bayrağının asıldığı şehit evine, yakınları ve komşuları akın etti. Ağıtların yükseldiği evde, fenalık geçirenlere sağlık ekipleri müdahalede bulundu.

Hatay'dan 2 ay önce geçici görevle Diyarbakır'a gönderilen Soydemir'in 2 yıl önce evlendiği ve çocuğunun bulunmadığı öğrenildi. Şehidin, anne ve babasını da daha önce kaybettiği belirtildi.

Sur ilçesindeki operasyonda teröristlerin saldırısı sonucu ağır yaralanan Soydemir, kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesinde şehit düşmüştü.

SERCAN YILMAZ

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden terör operasyonunda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Sercan Yılmaz'ın baba ocağına acı haber ulaştı.

25 yaşındaki Yılmaz'ın şehadet haberi, Sümer Mahallesi'nde yaşayan babası Mehmet Feridun Yılmaz ve ailesine yetkililer tarafından verildi.

Şehidin babaevine ve bulunduğu sokağa büyük Türk bayrakları asıldı, Büyükşehir Belediyesince taziye çadırı kuruldu.

Şehidin nişanlısı Mürşide Serttaş ve yakınları da eve gelerek gözyaşı döktü. 

Yılmaz'ın bir ablası olduğu, görevine yaklaşık 4 ay önce başladığı, bir hafta önce de izin alarak babaevine geldiği öğrenildi.