BIST 9.619
DOLAR 32,60
EURO 34,88
ALTIN 2.497,73
HABER /  GÜNCEL

Ergin Saygun Paşa'ya müjdeli haber

Balyoz davasında 18 yıl ceza alan emekli Orgeneral Ergin Saygun kalp ameliyatına alındı.

Abone ol

Saygun ameliyattayken yeni yasal düzenleme kapsamında emekli Orgeneral Ergin Saygun'un cezası ertelendiği haberi geldi.

AÇIK KALP AMELİYATINDA

'Balyoz Planı' davasında 18 yıl hapisle cezalandırılan emekli Orgeneral Ergin Saygun şu sıralarda Mehmet Akif Ersoy Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi'nde açık kalp ameliyatında.

ERGİN SAYGUN KALP AMELİYATI OLDU

Balyoz Planı davasında 18 yıl hapisle cezalandırılan emekli Orgeneral Ergin Saygun açık kalp ameliyatına alındı.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN!

KIZI DUA İSTEDİ

Paşa'nın kızı Ece Saygun, babasının ameliyata girdiğini sosyal paylaşım sitesindeki hesabından duyurdu. "Dayan canımın canı" diye babasına seslenen Saygun herkesin dua etmesini de istedi.

SAĞLIK SORUNLARI NEDENİYLE TAHLİYE TALEP ETMİŞTİ

Saygun'un avukatı sağlık sorunları nedeniyle müvekkilinin tahliye edilmesi için İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurmuş ama bu talep reddedilmişti. Mahkemeye verilen dilekçede, Saygun'un hastalıklarının kronikleştiği, tıbben iyileşmesinin mümkün olmadığı, hastalıkların birbirlerini etkilediği, hastanede çok iyi tedavi ve bakım koşullarında durumunun stabil hale getirildiği kaydedilmişti.

Dilekçede, Saygun'un mümkün olduğu kadar hastane enfeksiyonlarına maruz kalmaması ve uygun ortamlarda bulunması gerektiği bellirtilmişti.

SAYGUN'UN SİTEM DOLU MEKTUBU

Saygun’un dün yazdığı mektubunu, kızı sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden paylaştı. Mektubunda mahkemeyi eleştiren emekli Orgeneral Ergin Saygun, darbeci olmadığını vurguladı.

Saygun’un mektubu şöyle:

Esirgemediğiniz yakın desteğiniz ve dualarınız için hepinize şükranlarımı sunarım. Bu ameliyat hastanenin ‘kapakçık sorunları nedeni ile hastanede kalması uygun değildir enfeksiyon kapabilir’ şeklindeki raporunun 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dikkate alınmayarak, tutuksuz yargılanmamı kabul etmemesinden kaynaklanmıştır. Vebali de mahkemeye veya bu mahkemeye veya bu kararları verenlere aittir. Yüce Rabbimin bana, üzerime atılı bu lekeyi temizleyecek kadar ömür vermesi tek dileğimdir. Mahkemede, 'Beni öldüremeyeceksiniz' diye bağırmam bundandır. Çünkü ben doğru taraftayım. Çünkü ben darbeci değilim. 45 senelik askerlik hayatımda devletim, milletim ve TSK aleyhinde tek bir faaliyetim olmadı. Suçsuz olduğumuzu bile bile konuşmayanlar, onlar konuşmadığı ve gerçekleri anlatmadıkları için yıllardır acı çekilmesine, kariyerlerin sönmesine yol açanları da yüce Allah’a havale ediyorum.”