BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.401,79
HABER /  GÜNCEL

Ergenekonda sıradışı gözaltı

Ergenekon operasyonu bugün yeniden hız aldı. Ama bu kez gözaltına alınan ünlü bir kadın sanatçıydı. Bakın bu kez hangi ismi gözaltına aldılar?

Abone ol

Ergenekon operasyonunda 8. dalgası da gerçekleşti. Ankara ve İstanbul’da 11 ayrı adrese eş zamanlı olarak düzenlenen operayonlarda 11 kişi gözaltına alındı. Eski Ülkü Ocakları Başkanı Avukat Levent Temiz’in ardından, ünlü tiyatro sanatçısı Nurseli İdiz ve ünlülerin maanjeri Seyhan soylu da göz altına alındı.  İkisinin de evlerini aramak için mahkeme emri var...  

 AVUKATI DOĞRULADI

Yaklaşık 1 saat önce Ulus'daki evinden Terörle Mücadele Şubesi Ekipleri tarafından gözaltına alınan Nurseli İdiz'in avukatı haberi doğruladı ancak herhangi bir açıklamada bulunmadı..

KIZI AÇIKLAMA YAPTI

Nurseli İdiz'in kızı Elif İdiz, annesinin durumu hakkında bilgi almak için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne geldi.  Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Elif İdiz, annesinin sabah 06:30'da evine gelen polisler tarafından gözaltına alındığını söyledi. Gözaltına alınma sırasında polislerin herhangi bir gerekçe dile getirmediğini belirten İdiz, annesinin nazikçe alınarak emniyet müdürlüğüne götürüldüğünü anlattı. Annesi ile henüz görüşemediğini daha sonra avukatı ile birlikte görüştürüleceğini kaydetti.

SEYHAN SOYLU DA GÖZALTINDA

Ünlülerin menajeri olarak tanınan Sisi lakaplı Seyhan Soylu da aynı soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Seyhan Soylu bir süredir "Cumhuriyet Kadınları" adlı bir belgeselin çalışmalarını yürütüyordu. Nurseli İdiz de bu projede görev alıyordu.

BİR GÖZALTI DAHA

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Levent Temiz de Ergenekon davası kapsamında Terörle Mücadele Şubesi tarafından gözaltına alındı. Sabah saatlerinde Levent Temiz'in Bakırköy'deki ev ve işyerine gelen terörle mücadele şubesi ekipleri Temiz'in gözaltına alındığını kendisine tebliğ ettiler.

BAHÇELİ GÖNDERDİ

Levent Temiz Ülkücüler arasında çok saygın bir isim. Ülkü Ocakları başkanlığı yapan Temiz, Alparslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş'in MHP Genel Başkanlığını desteklemişti. Ancak Türkeş'in genel başkanlık yarışını kaybetmesi ile Genel kurul salonunda çıkardığı olaylarla gündeme gelmişti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Genel Başkanlığa gelişi ile Temiz ve ekibi MHP'den ve Ülkü Ocaklarından tasfiye edildi.

KERİNÇSİZ EKİBİ İLE GÖRÜLDÜ

Levent Temiz bu süreçle birlikte Kemal Kerinçsiz'in başkanı olduğu 'Büyük Hukukçular Derneği'ne katılarak yapılan sokak gösterilerinde boy göstermeye başladı. Hrant Dink'in yazdıkları nedeniyle, hakkında Türklüğe hakaret ettiği yolunda dilekçeler veren ekip içinde olan Levent Temiz’in, 26 Şubat 2004’te AGOS’un kapısına gidip, “Hrant Dink, bundan sonra bütün öfkemizin ve nefretimizin hedefidir” demesi Hrant Dink'i bazı odakların boy hedefine oturtmuştu.

PERİNÇEK'İN OĞLU İLE İLİŞKİSİ

Levent Temiz bu süreçte Ergenekon tutuklusu İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in oğlu Mehmet Perinçek ile de bir araya gelmişti. Kuvayi Milliye adıyla bir araya gelen Mehmet Perinçek ve Levent Temiz'in başlattığı gençlik hareketi bir süre sonra Doğu Perinçek'in konuşma yaptığı Ankara Üniversitesinde  çıkan kavga ile sona ermişti.

YASİN HAYAL'İ CEZAEVİNDE ZİYARET ETTİĞİ İDDİALARI

Bu olaydan üç yıl sonra Hrant Dink'in öldürülmesi gözleri Levent Temiz'in üstüne çevirmişti. Ancak Temiz bu konuda polis tarafından yapılan soruşturmada hiç adı geçmedi. Ancak Hrant Dink cinayet davasının tutuklu sanığı Yasin Hayal mahkemede bu konuda sorgulandı. Yasin Hayal'e Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Veli Küçük ve Büyük Hukukçular Birliği üyesi avukat Levent Temiz’in 2004 yılında Mc Donald's'ın bombalanmasından sonra kendisini cezaevinde ziyaret edip etmediği soruldu. Hayal, Küçük ve Temiz’in    kendisini ziyaret etmediğini belirtti.

Trabzon’daki McDonalds’a 24 Ekim 2004 tarihinde düzenlenen bombalı saldırı sonrası tutuklanarak Trabzon Cezaevi’ne konulan ve bir süre de Bayrampaşa Cezaevi’nde tutulan Yasin Hayal’i Veli Küçük ve avukat Levent Temiz’in ziyaret edip etmediğinin kayıtlardan araştırılması istendi. Mahkemenin istediği bu araştırma halen devam ediyor.