BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon ve Balyoz'a özel muamele

GATA formülü deşifre olan Ergenekon ve Balyoz tutuklularının, Gümüşsuyu yöntemini kullandıkları ortaya çıktı.

Abone ol

Ergenekon ve Balyoz tutuklularının cezaevinden kurtulmak için kullandığı GATA formülü deşifre olunca, devreye 'Gümüşsüyü' yöntemi sokulduğu ortaya çıktı. Sağlık gerekçesiyle ilk önce Gümüşsuyu Askeri Hastanesi'ne, daha sonra ise GATA'ya sevk edildiği öğrenildi.

Yenişafak Gazetesi'nin haberine göre; Ergenekon ve Balyoz tutuklularının cezaevinden kurtulmak için kullandığı "GATAkulli" formülü deşifre olunca, devreye 'Gümüşsüyü' yöntemi sokuldu. Sağlık gerekçesiyle ilk önce Gümüşsüyü Askeri Hastanesi'ne başvuran tutuklu sanıkların daha sonra GATA'ya sevk yaptırdığı öğrenildi

BAŞHEKİM KAPIDA KARŞILIYOR

GATAkulli'nin kamuoyunda büyük tepki toplaması Hasdal Askeri Cezaevi'nde yatan bazı muvazzaf komutanların yolunu Gümüşsüyü Askeri Hastanesi'ne düşürdü. Hasdal sakini komutanların küçük mazeretlerle Gümüşsuyu'na gittiği ve hemen hepsinin başhekim tarafından kapıda karşılandığı belirtildi.

ÇİÇEK, DİŞ İÇİN SÜREKLİ HASTANEDE

Askeri hastanede son derece iyi karşılanan komutanların muayenehaneden çok başhekim odasında ağırlandığı öğrenildi. Darbe andıcının altında ıslak imzası bulunan Albay Dursun Çiçek'in de sık sık Gümüşsuyu'na gittiği kaydedildi. Çiçek'in diş yaptırmak için günlerdir hastanede kaldığı bildirildi.

TAŞIT FARKI ASTLARI KIZDIRDI

Gümüşsuyu'nu mesken tutan sanıklar arasında taşıt farkı tartışması da yaşandı. Tutuklu generallerin askeri hastaneye ambulansla götürülmesine karşın, alt rütbeli sanıkların cezaevi aracıyla taşınması ast-üsl tartışmasına neden oldu. Alt rütbedeki subaylar bu duruma tepki gösterdiği iddia edildi.