BIST 10.277
DOLAR 32,32
EURO 34,81
ALTIN 2.407,11
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon vatandaşı çıldırttı

Her olayın Ergenekon'la bağlantısının kurulmaya çalışılması vatandaşı bakın nasıl etkiledi?

Abone ol

Devletin şeffaflaşması amacıyla uygulamaya konulan Bilgi Edinme Yasası, vatandaşlar tarafından farklı kaygılarla kullanılıyor.

Yasadan yararlanmak isteyenler arasında, eşinden şüphe edenler, aranıp aranmadığını merak edenler hatta Ergenekon örgütüyle bağlantısı olup olmadığını soranlar bile var.

Bilgi Edinme Yasası kapsamında en çok başvurulan kurumların başında Emniyet Genel Müdürlüğü geliyor. İl emniyet müdürlükleriyle birlikte başvuru sayısının her yıl 120 bine ulaştığı belirtiliyor.

Ancak emniyet teşkilatına yapılan başvurularda vatandaşların herhangi bir yasa ya da bir konu hakkında bilgi edinmekten çok kişisel meraklarını gidermek istediği tespit edildi.

ARANIYOR MUYUM?

Emniyet Genel Müdürlüğü’nce yapılan çalışmaya göre, yurtiçindeki vatandaşlar bizzat, yurtdışındaki vatandaşlar da avukatları aracılığıyla başvurarak, “Haklarında herhangi bir adli soruşturma olup olmadığını” öğrenmek istiyor. Telefonlarının dinlenip dinlenmediğini öğrenmek isteyenlerin sayısı da her geçen gün artıyor.

ERGENEKON'LA İLGİM VAR MI?

“Ergenekon ile ilgim var mı?” sorusu da bugünlerde en sık sorulan soru. Eşinden şüphe edenler, iş talebinde bulunanlar, evindeki beyaz eşyaların bozulmasından şikayet edenler de bilgi edinme yasasından faydalanmak için emniyeti arıyor.