BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.438,90
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Ergenekon tarihi tesadüf değil

MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman,'Ergenekon davasının açıklandığı 5 Ağustos tarihi tesadüf değildir' dedi.

Abone ol

İsmet Büyükataman, Twitter üzerinden takipçilerine yaptığı açıklamada bu mübarek günlerde ülkenin çok vahim hadiselere tanıklık ettiğini ve milletin sabrının AKP hükümeti tarafından bir kez daha sınandığını bildirdi.

KOMUTANLAR ASILSIZ İDDİA VE İTHAMLARLA SUÇLANDILAR

Yıllardır gündemi meşgul eden Ümraniye Davası'nın Ağustos Pazartesi sonuçlandığını kaydeden Büyükataman, "Ve bu gün şanlı tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir. Yargılama sürecinin sonunda eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ başta olmak üzere birçok yüksek rütbeli komutanımız asılsız iddia ve ithamlarla suçlanarak PKK'lı teröristlerin ifadeleri eşliğinde en ağır cezalara çarptırılmıştır. Bu davada birçok hadisede olduğu gibi AKP hükümetinin her seçimin ardından ivme kazanarak artan kindar ve hesaplaşmacı zihniyetinin bir ürünüdür. Davanın neticelendiği 5 Ağustos tarihi tesadüf değildir. Bu tarihte Gazi Mustafa Kemal Atatürk Başkomutanlık makamına seçilmiş ve Kurtuluş Savaşı'nın komutasını devralmıştır" dedi.

SAVUNMA MAKAMLARI SUSTURULMUŞTUR

İsmet Büyükataman çeşitli davalarda yargılanan ve hüküm giyen komutanların birçoğunun bölücü başının yakalanması, ülkeye getirilmesi ve sorgulanması esnasında görev üstlenmiş olmasının da oldukça manidar bulunduğunu kaydetti. AKP hükümetinin bu icraatları ile bir yandan da adeta bebek katili Öcalan'ın intikamını aldığını belirten Büyükataman, "Hepinizin bildiği üzere bu yargı sürecine usulsüz sorgulamalar, sahte deliller, terörist tanıklar, kısıtlama ve yasaklar damgasını vurmuştur. Savunma makamları susturulmuş, tutuklu yakınları bastırılmış ve bağımsız medya sindirilmiştir. Demokrasi ile bağdaşmayan bu uygulamaların ardından aziz milletimiz büyük bir korku ve kaygının kuşatması altına girmiştir: Acaba AKP hükümeti, bebek katilini, Türk ordusunun şerefli komutanları ile takas etmek mi istemektedir?" diye sordu.

MHP'li Büyükataman, "Bilindiği üzere Türk milletinin sesi ve nefesi olan Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli yaptığı basın açıklaması esnasında kendisine yöneltilen genel af sorusu üzerine bu kaygı ve korkuları basına taşıyarak söylemiştir" hatırlatmasında bulunurken, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın Bahçeli'ye tepki göstermesine şu karşılığı verdi:

"BEKİR BOZDAĞ'I UYARMAK İSTERİM"

"Sayın Bekir Bozdağ'ı uyarmak isterim: Sayın Genel Başkanımızın iddia ve söylemlerinin karşısına bu tip çirkin sözlerle çıkan herkes ortaya attığı yaftayı boynuna takıp gezmek zorunda kalmıştır. Bu millet 'Biz teröristle masaya oturacak, pazarlık edecek ahlaksız ve namussuzlardan değiliz' diyen Bülent Arınç'ı unutmamıştır. Önce şerefsizlik yakıştırması yapıp sonra 'MİT müsteşarımı İmralı'ya ben gönderdim' diyen Başbakan Erdoğan'ın hezeyanları da hafızalarımızda hâlâ diri ve tazedir. Size, kötü olanlarınızı haber vereyim mi; kovuculukla dolaşıp insanlar arasını bozan ve temiz kimselere ayıp isnad edenlerdir."