BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.439,08
HABER /  DÜNYA

Muhalefetin Ergenekon’a verdiği tepki anlamsız

TBMM Darbe Araştırmaları Alt Komisyonu Başkanı Yaşar Karayel, Ergenekon davasında çıkan kararlara muhalefetin verdiği tepkinin anlamsız oldu...

Abone ol

TBMM Darbe Araştırmaları Alt Komisyonu Başkanı Yaşar Karayel, Ergenekon davasında çıkan kararlara muhalefetin verdiği tepkinin anlamsız olduğunu belirterek, “Kimse o süreçte yaşananlara ve ortada bulunan delillere bakmıyor. Yargı, elindeki delillere bakarak karar verir” dedi.
AK Parti Kayseri Milletvekili, Darbe ve Muhtıraları Araştırma Alt Komisyonu Başkanı Yaşar Karayel, Türkiye’deki darbelerin, Meclis tarafından oluşturulan komisyonlarla incelendiğini ve çok sayıda muhatabın dinlenmesi sonucu oluşturulan raporun, Meclis Başkanlığı’na sunulduğunu hatırlattı. Yaptıkları araştırmada, çok vahim olaylarla karşılaştıklarını ifade eden Karayel, “Çalışmalarımız esnasında gördük ki Türkiye’de darbeci bir gelenek oluşmuş. Her 10 yılda bir darbe yapma alışkanlığı ülkemizin kaderi haline getirilmek istenmiş. Bu nedenle darbe yapmak isteyenler her zaman çıkabilir. Bu husus göz ardı edilmemeli ve derhal yeni bir Anayasa yapılmalıdır” diye konuştu.
Ergenekon davasıyla birlikte bu geleneğin ilk defa millet huzurunda yargıya hesap verdiğini ve mahkum olduğunu anlatan Karayel, şöyle devam etti:
“Bu memlekette bağımsız yargının olduğunu hem darbecilerin hem de darbe yanlılarının görüyor olması gerekir. 12 Eylül referandumunda millet kendi iradesine sahip çıktı. Darbelere gerekçe gösterilen 35. madde ortadan kaldırıldığına göre gerekçeleri de kalmadı. Ergenekon davası gerçekçi bir bakış açısıyla incelendiğinde Türkiye için bir kazanım olduğu görülecektir. Darbe geleneği olan bir ordudan bunları temizlemek mümkün olmaz. Bir daha darbe olmaması için eğitim sistemi insan hak ve özgürlükleri yeniden ele alınmalı.”
Karayel, muhalefet partilerinin bağımsız yargının verdiği kararı bilinçsiz bir biçimde eleştirdiğini savunarak, “Kimse o süreçte yaşananlara bakmıyor, ortada ne tür deliller var ve böyle kararlar alınmıştır, bu husus göz ardı ediyor. Bunların hukuktan değil darbecilerden şikayet etmesi gerekir. Mahkeme suçsuz insanlara ceza vermez, delillere bakarak karar alır” dedi.