BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon savcısına dava açıldı!

Ergenekon savcısı Zekeriya Öz’e bu kez de bir tazminat davası açıldı. 20 bin YTL’lik tazminat davasını açan ise bakın kim?

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER -ÖZEL

ANKARA- Şikayetler üzerine hakkında iki müfettiş tarafından inceleme başlatılan Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz hakkında bir de tazminat davası açıldı.

Ergenekon tutuklusu yazar Ergun Poyraz, Ergenekon savcısı Zekeriya Öz’e 20 bin YTL’lik tazminat davası açtı…

14 aydan bu yana cezaevinde bulunan ve ‘Musa’nın Çocukları’ isimli kitabı en çok satanlar ve kazananlar listesinde üçüncü sırada bulunan Ergun Poyraz, 20 bin YTL almak için; avukatı aracılığıyla Savcı Öz hakkında 20 bin YTL’lik tazminat davası açtı.

ŞAHSİ KUSUR


Ankara’da yapılan manevi tazminat talebinde ilginç iddialar ve gerekçeler sayıldı. Dava dilekçesinde, Savcı Öz’ün ‘açık şahsi kusuru sonucu, Anayasa’da belirtilen masumiyet karinesine, ceza hukukunun tüm ilkelerine aykırı yürütülen bir soruşturma sonucunda iddianame hazırladığı ve bu iddianame içeriği ile Poyraz hakkında isnat edilen tüm suçlamaların maddi gerçeklilikten tamamen yoksun olduğu” iddia edilerek; şu gerekçeler ve iddialar sıralandı:

“KORKU İMPARATORLUĞU” : Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bursa Nutku’nun gerçekliliğinin sorgulandığı ve resmi makamlarla yazışmalar yapılabilen, adeta Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluş felsefesini oluşturan ‘tam bağımsızlık ve ulusal egemenlik’ ilkesine bağlı tüm yurttaşları potansiyel bir suçlu gibi göstererek eşi benzeri görülmemiş bir ‘korku İmparatorluğu’ yaratmak.

BELGELER ALENİLEŞTİ: Devletin çok gizli belgeleri alenileştirilerek uluslar arası alanda ülkemizin ciddi hukuki ve diplomatik sorumluluklarına sebebiyet verildiği,

MEZARA TAHLİYE : Ceza yasalarının emredici hükümleri göz ardı edilerek şüphelilerin ‘mezara tahliyesi’ sonuçlarını doğuran, dosyanın tekamülü halinde somutlaşacağı üzere davalı Cumhuriyet savcısı Zekeriya Öz, şahsi sorumluluğu bulunan hazırladığı iddianame ile Poyraz’ın kişilik haklarına doğrudan saldırıda bulunmuş ve bu nedenle tazmin sorumluluğu bulunmaktadır.

SİLAH RUHSATI: Dosyada silah ruhsatı bulunmasına karşın, salt suçlamaları arttırabilmek, isim babalığını yaptığı örgütün silah sayısını çoğaltabilmek için ruhsatsız silah bulundurmaktan dava açabilen davalının neden Poyraz’ı soruşturma sürecine dahil ettiğine açıklık getirmelidir.

KALEMİ ELİNDEN ALINDI: Bir yazar ve gazeteci olan Poyraz’ın kalemi elinden alınarak, neticede susturularak maksadı hasıl olan Poyraz’a yönelik yargısız infazın her geçen gün başka bir Türk aydınına yöneltilen suçlamalara gerekçe kılınmak için ucu açık bırakılan soruşturmadaki davalının şahsi kusurları somutlanacaktır. Ayrıca Poyraz’ın yeni çalışmaları da engellenmektedir.

KAPATTIRDIĞI PARTİDEN DELİLLER: Poyraz, yazdığı ‘Refah’ın Gerçek Yüzü’ isimli kitapla kapatılmasına yol açtığı refah Partisi’nin üyesi Hasan Hüseyin Ceylan’ın hakkındaki belge ve bilgiler, Poyraz’ın terör örgütü olduğunu gösteren kanıtlar gibi kullanılmıştır.

KİTAPLARI TERÖR DELİLİ : Poyraz’ın ‘Musa’nın Çocukları, Musa’nın Gül’ü, Musa’nın Mücahiti ve Musa’nın AKP’si’ isimli kitaplarının iktidarı rahatsız ettiği, bu kitaplarda kullandığı belgelerin hakkında yapılan terör örgütü suçlamasına delil olarak kullanıldığı, Poyraz’ın devlet korumasında ve 24 saatinin devletin gözetiminde ve kaydı altında olduğu ve bun nedenle terör örgütü üyesi olmasının devletin varlık nedenine aykırı sayılacağı açıktır.

HANGİ ÖRGÜT HANGİ DELİL: 14 aydır ve iddianamenin hazırlanması sonrasında bile Poyraz’ın hangi terör örgütüne bağlı olduğu, örgütün adı, örgütün hangi kademesinde bulunduğu konusunda ceza hukukunun kabul edebileceği en ufak bir kanıt yoktur.

DELİLSİZ, MAKSATLI : Hiçbir somut delil, herhangi bir terör örgütü ile hiçbir bağlantısı somut olarak gösterilemeyip, bir takım gizli sanıkların çelişkili ifadeleri ile tutuklanan Poyraz’ı soruşturmaya dahil etmek suretiyle ve nasıl bir süreçte hazırladığını somutlaşacak iddianame’de Öz, eleştiri, yorum ya da değerlendirme veya görevinin gereği olarak yorumlanamayacak sözcükler ve nitelemelerin de ötesinde haksız ve mesnetsiz suçlamalarda bulunmuştur. Açık hakaret ve saldırıda bulunmuş, halkın kin ve husumetinin Poyraz’a yöneltilmesini amaçlayarak hedef göstermiştir.

ÖZ’ÜN MADDİ VARLIĞI ARAŞTIRILACAK
Dava dilekçesinde bu gerekçelerle 20 bin YTL’lik manevi tazminata hükmedilmesi talep edilirken, ayrıca; İstanbul 13. Ağır Ceza mahkemesi’nden Poyraz ile ilgili tüm dosyaların istenmesi, üniversiteden bir ceza hukukçusunun bilirkişi tayin edilmesi, Savcı Öz’ün ekonomik ve sosyal durumunun araştırılarak, tespit edilmesi ve nihayet verilecek kararın ulusal üç büyük gazete ve internet sitelerinden aynen yayımlanması ve tüm giderlerin savcı Öz tarafından ödenmesi de talep edildi.