BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

ABD seçimlerine küfür damgası

ABD Başkan Adayı Obama, anketlerde düştükçü hırçınlaşıyor. Son olarak Palin'e küfretti, Cumhuriyetçiler tepkili!

Abone ol ABD'de Demokrat Parti'nin başkan adayı Barack Obama, rakip Cumhuriyetçi Partinin başkan yardımcısı adayı Sarah Palin'e gönderme yaparak, ''domuza da ruj sürebilirsin ama hala domuz olarak kalacaktır'' sözleri büyük tepki topladı.

Cumhuriyetçi Partili John McCain'e karşı, anketlerde önde giden ancak Palin'in ortaya çıkmasıyla 4 Kasımdaki ABD başkanlık seçimini garanti olarak göremeyen Obama, daha önce benimsediği saldırgan olmama yaklaşımını değiştirmişe benziyor.

Barack Obama'nın, saldırgan yorumlar için, Demokrat Partinin başkan yardımcısı adayı olarak seçtiği Joe Biden'ı devreye sokması daha muhtemel olarak görülüyordu. Biden ve Palin'in birbirini tartışma konuları içine çekmesi, iki büyük partinin başkan yardımcısı adayları olarak daha mantıklı bulunmakla birlikte Obama'nın durumu bizzat ele almayı tercih ettiği anlaşılıyor.

Palin'i kendi sözleriyle vurdu!

Kendisini, ABD'de çocuklarını futbol ve hokey antrenmanlarına taşıyan anneler için kullanılan ''hokey annesi'' olarak niteleyen Sarah Palin, Cumhuriyetçi Partinin kongresinde yaptığı konuşmada, ne kadar zorlu bir insan olduğunu anlatmak için bir şaka yapmıştı. Palin, bir pitbul köpeğiyle hokey annesi arasındaki farkı sormuş ve ardından, ''pitbul ruj sürmez'' cevabını vermişti.

Virginia'da seçim kampanyası konuşması yapan Obama, Palin'e ''rujlu'' bir gönderme yaptı ve ''John McCain-Sarah Palin politikaları değişimi temsil etmiyor, sadece aynı şeyi farklı bir isimle çağırıyorlar. Bir domuza ruj sürebilirsiniz, ancak hala bir domuz olarak kalacaktır'' dedi.

Palin'in rujları her tarafta!

Palin'in ruju, Demokrat Parti içinde başka bir şekilde daha kullanıldı. Demokrat Parti Missouri Milletvekili Russ Carnahan, Joe Biden'ı bir konuşma öncesinde takdim ederken, Palin'in ''ulusal hükümette ve dış politikada sıfır deneyim sahibi olduğunu'' söyledi. Carnahan, ''Bu gerçeğe hiçbir elbise giydirip sunmanız mümkün değil. Hatta çok fazla rujla bile olmaz'' dedi.

Cumhuriyetçi Partililer ise, Obama'nın Palin'i hedef alan konuşmasının, değişim mesajına rağmen, ''eski Washington tarzı saldırıları'' benimsediğinin göstergesi olduğunu savundu. Cumhuriyetçi Parti Ulusal Komitesi sözcüsü Amber Wilkerson, ''Sarah Palin'in reform yönündeki cesur geçmişine elbise giydirmeye ihtiyaç yok, ama Obama'nın yorumlarının tonunu biraz düşürmesinde fayda var'' dedi.

Obama seçim kampanyası sözcüsü Bill Burton ise, gazetecilere, 2007 yılında Chicago Tribune gazetesinde yer alan bir haberi e-mail ile gönderdi. Chicago Tribune haberine göre McCain, New York Senatörü Hillary Clinton'ın sağlık planını eleştirirken, ''bir domuza ruj sürebilirler ancak o hala domuzdur'' sözlerini kullanıyor.