BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon sanığı yeniden adliyede

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından İbrahim Şahin İstanbul Adliyesi'nde Ergenekon savcılarının yanında.

Abone ol

İkinci "Ergenekon" davasının tutuklu sanıklarından eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi.

Silivri Cezaevi'nden adliyeye getirilen Şahin'in, bir soruşturma kapsamında Cumhuriyet Savcısı Kasım İlimoğlu'na ifade vermesi bekleniyor.

İDDİANAMEDE ADI VAR

Savcı Kasım İlimoğlu tarafından yürütülen soruşturmada daha önce bir iddianame hazırlanmıştı.

Açılan davanın tutuksuz sanıkları Erhan Gönenci ve bir dönem Sivas Ülkü Ocakları Dergi Temsilciliğini yapan Bekir Çelik hakkında 7,5 ile 18 yıl arasında değişen hapis cezası istenen iddianame, birinci Ergenekon davası ile birleştirilme talebiyle gönderildiği İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmişti.

İddianamede, Gönenci ile Çelik'in, ikinci Ergenekon davasının tutuklu sanıkları eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin, Oğuz Bulut ve Ersin Gönenci ile bağlantıları olduğu ileri sürülmüştü.

İddianamede Ersin Gönenci'nin İbrahim Şahin'in yönlendirmesi ile Sivas bölgesindeki Ermeni asıllı vatandaşların ruhani lideri konumunda bulunan mağdur Minas Durmazgüler'e yönelik suikast hazırlığında kardeşi Emrah Gönenci'yi kullandığı, Gönenci'nin de bu bağlamda adres araştırması yaptığı ifade edildi.