BIST 10.895
DOLAR 32,20
EURO 34,98
ALTIN 2.508,84
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon sanığı o iddiasını tekrarladı

66'sı tutuklu 275 sanıklı "Ergenekon" davasının 288. duruşmasına tutuklu sanık Şinal'ın açıklamaları damga vurdu.

Abone ol

Ergenekon davasının tutuklu sanığı Bedirhan Şinal, "Polis bana Cumhuriyet gazetesine atmam için el bombası verdi" iddiasında bulundu.

66'sı tutuklu 275 sanıklı "Ergenekon" davasının 288. duruşmasına tutuklu sanık Şinal'ın açıklamaları damga vurdu.

ANNESİ UYUŞTURUCU KOMASINDAN ÖLMÜŞ

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen duruşmada esas hakkındaki mütalaaya ilişkin savunmasını yapan Cumhuriyet gazetesine molotofkokteyli atılması dosyasının tutuklu sanığı Bedirhan Şinal, 3 yaşındayken annesinin uyuşturucu komasından öldüğünü ve sevgiye muhtaç şekilde yaşadığını belirterek, okula devam etmeyip ülkü ocaklarına takıldığını söyledi.

15 YAŞINDA MÜDÜRÜN ARABASINA SES BOMBASI ATMIŞ

İlk suçunun, 2006'da 15 yaşındayken okul müdürünün arabasına ses bombası patlatması olduğunu ifade eden Şinal, emniyetin içindeki bir yapı tarafından kullanılmaya başlandığını, bu kişilerin aynı zamanda kendisini işlediği suçlardan da kurtardığını anlattı. Kendisine suç işleme özgürlüğü tanındığını, adam yaralama, gasp gibi çok sayıda suçu olmasına rağmen sabıkasına az sayıda yansıdığını belirten Şinal, 2006'da polislerin yaşını büyüterek 15'ten 21'e çıkardığını ifade etti.

BOMBAYI POLİS VERDİ İDDİASI

Şinal, "Polis bana Cumhuriyet gazetesine atmam için el bombası verdi. Önce kabul ettim, 'insanlara zarar veremeyeceğimi' belirterek, sonradan vazgeçtim. Gazeteye molotofkokteyli attım" şeklindeki iddialarını tekrarladı. Bedirhan Şinal, hakkındaki kararın kemik yaşı tespit edildikten sonra verilmesini istedi. Duruşma, Şinal'ın beyanlarının alınmasıyla devam ediyor.