BIST 10.969
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.515,27
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon kıraathanesine mühür

Bu kıraathanenin adı Ergenekon'du... Adını da operasyondan almıştı. Ama daha henüz bir müşteri göremeden kapısına mühür vuruldu.

Abone ol Bilecik’teki Ergenekon Kıraathanesi adlı işyeri, henüz müşteri kabul etmeden, belediye ekipleri tarafından ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlendi. 

Kentin Ertuğrulgazi Mahallesi’ndeki Ergenekon Kıraathanesi dün saat 11.00 sıralarında Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından ruhsatsız olduğu için kapısına mühür vuruldu. Belediye yetkilileri işyerinin ruhsatsız olması nedeniyle mühürlendiğini, ruhsatın alınması halinde mühürü kaldıracaklarını söyledi.

Çevredeki esnaf ise Okan Özçelik’in 2 hafta önce kiraladığı işyerine Ergenekon Kıraathanesi tabelasını astığını, ancak kıraathanenin açılması için hiçbir girişimde bulunmadığını ileri sürdü.

İŞYERİ SAHİBİ NE DİYOR?

İşyeri sahibi 33 yaşındaki Okan Özçelik işyerine sadece tabela koyduğunu, içeriye müşteri almadığını, ruhsatının ve vergi levhasının bulunmadığını söyleyen Okan Özçelik, “Açacağım kıraathaneye Ergenekon ismini verdiğim için işyerimi kapattılar. Oysa kıraathanemin içerisinde ne masa, ne de sandalye vardı. İşyerimi açılışa hazır hale getirmediğim için belediyeye ruhsat için başvuruda bulunmamıştım. Ayrıca vergi levham da yok. Açılmayan bir yeri belediye nasıl kapatır, buna anlam veremedim. Belediye görevlileri hafta sonu olmasına rağmen gelip burayı mühürlediler. İşyerime Ergenekon adı verdiğim gazetelerde yayınlanınca böyle yaptılar” dedi.