BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,96
ALTIN 2.503,72
HABER /  GÜNCEL

Tolon Paşa bu kitabı önerdi

Tolon Paşa ziyaretine gelen yakın dostlarıyla cezaevinden mesaj yolluyor. Bu kez de herkese bir kitap önerdi.

Abone ol

Geçtiğimiz günlerde aldığı izinle Tolon'u ziyaret eden ve görüşmelerini kendi gazetesinde yayınlayan Kocaeli Gazetesi'nin İmtiyaz Sahibi Tanzer Ünal, yarınki gazetesinin manşetinde görüşmenin ikinci bölümünü yayınladı.

Kendisini savunan Tolon, Ünal'a şöyle konuştu: "Dedem İbrahim Tolon, Atatük dönemininin subaylarındandı. Emekli olduktan sonra üçüncü, altıncı ve yedinci dönemlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Kocaeli Milletvekilliği yaptı. Yaşamımın hiçbir döneminde Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suç sayılacak hiçbir harekette bulunmadım. Her rütbe ve görevde ülkemi korudum ve kolladım."

BU KİTABI HERKES OKUSUN

Ünal'ın bir ihtiyacı olup olmadığı, istediği herhangi bir kitabı temin edebileceği yönündeki soruya Tolon, "Hayır istediğimiz her kitabı temin edebiliyoruz. Ben sana bir tavsiyede bulunayım. Ama mutlaka oku. Zihni Çakır'ın yazdığı Kod Adı Darbe isimli kitabı temin et ve oku. Herkes okusun. Türkiye'de nelerin olup bittiğini anlarsınız. Ben okudum, şimdi Şener Paşa okuyor. Şener Paşa'nın durumu da çok iyi" şeklinde cevap verdi.

TOLON PAŞA'NIN MORALİ YERİNDE

Hurşit Tolon ile İzmit'te görev yaptığı 1997 yılından bu yana dostu olduğunu belirten Ünal, iyi günlerde hep beraber olduklarını, kötü günlerde de yanında olmak durumunda olduğunu söyledi. Ünal görüşmeyi şöyle aktardı: "Kapalı görüşme yaptık. Aramızda cam duvar vardı ve telefon aracılığıyla konuştuk. Üzerinde koyu renkli bir tişört vardı. Yüzü gülüyordu, morali yerindeydi. Görüşme sonunda ikimiz de ellerimizi cama dayayarak ayrıldık."