BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,60
ALTIN 2.383,60
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon hakimi salonu boşalttı!

Kapalı oturum yapılan duruşmada sanıklar, basın mensupları ve izleyiciler dışarı çıkarıldı

Abone ol

17'si tutuklu 118 sanıklı İkinci Ergenekon Davası'nın 169. duruşması başladı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda görülen duruşmada CHP İzmir Milletvekili, Gazeteci Mustafa Balbay, Gazeteci Tuncay Özkan, Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu ve tutuklu sanık emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un da aralarında bulunduğu 13 tutuklu sanık hazır bulundu.

CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Oğuz Bulut ve Levent Göktaş ise duruşmaya gelmedi. Ayrıca Odatv Davası kapsamında tutuklu olan bu davanın tutuksuz sanığı Yalçın Küçük ve tutuksuz sanıklar Yüksel Dilsiz, Vural Vural ve Hakan Akdoğan da duruşmada hazır bulundu.

SANIK DİLSİZ'İN KAPALI OTURUMDA ÇAPRAZ SORGUSU YAPILIYOR

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, başka suçtan tutuklu bu davadan tutuksuz yargılanan sanık Yüksel Dilsiz'in ifadesinin alınmasına devam edileceğini belirterek kürsüye çağırdı. Mahkeme Başkanı Özese, sanık Dilsiz'in mahkemeye tekrar kapalı oturum içeren dilekçe sunduğunu ve dilekçesinde savunmasını sanıkların, basının ve izleyicilerin olmadığı ortamda yapmak istediğini belirtti.

Bunun üzerine Mahkeme Heyeti, sanığın daha önce verdiği ifade ve içerikleri dikkate alınarak Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) ilgili maddesine göre Yüksel Dilsiz'in sanıkların, basının ve izleyicilerin bulunmadığı ortamda ifadesinin alınmasına karar verdi. Avukatların bulunduğu duruşmada sanık Yüksel Dilsiz'in çapraz sorgusu yapılıyor.

15 Mart'ta ifadesi alınan Yüksel Dilsiz'in duruşmada rahatsızlanması üzerine duruşma ertelenmişti.