BIST 10.549
DOLAR 32,74
EURO 34,96
ALTIN 2.435,63
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Ergenekon CHP'yi teslim aldı iddiası

AK Partili Bekir Bozdağ, Ergenekon'un CHP'yi teslim aldığını iddia etti

Abone ol

TBMM'de yemin krizine ilişkin gazetecilerin sorularını cevaplayan AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, krizin sebebinin CHP olduğunu savundu. CHP'nin yemin etmeme kararını eleştiren Bozdağ, "BDP ile CHP aynı çizgidedir. Ergenekon, CHP'yi teslim almıştır. Bu, CHP'nin kendi ürettiği krizdir. Bu krizin faturasını AK Parti'ye çıkarmak siyasi ahlaka sığmaz" diye konuştu.

CHP'den milletvekili seçilen Mehmet Haberal'ın sağ söylemi olan bir kişi olduğunu belirten Bozdağ, "Ulusalcı-radikal sağ söylemin sol değerleri söyleyen bir partiyi teslim alması, kamuoyu ve CHP seçmenini üzmüştür" dedi. Bozdağ, çözüm yolunun meydan okumak değil, parlamento zemini olduğunu söyledi.

CHP'nin çok yanlış bir yolda olduğunu ve yanlış bir çığır açtığını savunan Bozdağ, "Millet, CHP'nin meclisi protesto etmesi için oy vermedi" dedi. Bir gazetecinin yemin etmeyen CHP'li vekiller için devamsızlık uygulamasının işletilip işletilmeyeceğine ilişkin sorusu üzerine Bozdağ, bugüne kadar yemin etmeyen vekiller için böyle bir uygulama yapılmadığını ifade etti.