BIST 10.199
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.404,56
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Erganide vatandaşın tezek isyanı

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde, yakacak olarak kullanılan tezeklerin çevreye kötü koku yayması, vatandaşların tepkisine yol açıyor.

Abone ol

Mayıs ayıyla birlikte yakacak olarak kullanılmak üzere kadınlar tarafından öbeklenen halk arasında bir diğer adı 'mayıs' olan tezekler, kötü koku ve sivrisineklere davetiye çıkarıyor.

Köyden kente göç nedeniyle ahır sayılarında artış yaşanan ilçede, hayvancılıkla uğraşan bazı vatandaşlar, hayvan atıklarını sorumsuzca cadde ve sokaklara döküyor. Vatandaşların tepkisine yol açan manzaraya çözüm bulmak için ahır sahipleri belediye tarafından defalarca uyarılmasına rağmen çözüm bulunamadı.

Bu durumdan mağdur olduklarını ve rahatsızlıklarını dile getiren vatandaşlar, "Havaların ısınmasıyla birlikte kötü koku ve sivrisinekler bizi canımızdan bezdirdi. Pencerelerimizi açamıyoruz. Her yerde aynı manzara var. Sanki köyde yaşıyoruz. İçinde bulunduğumuz durum kimsenin umurunda değil. Köyden göç edenler mahallede yıllardır hayvancılık yapıyor, eziyetini biz çekiyoruz" diye tepkilerini dile getirdiler.