BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,77
ALTIN 2.506,89
HABER /  GÜNCEL

Eren Bülbül'ün katili PKK'lı itiraf etti! Nefes alamıyoruz!

Giresun’da yakalanan 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün katillerinden PKK’lı terörist Mustafa Tolucan ifadesinde “Biz üç aydır bölgede nefes alamıyoruz, baktığımız hareket ettiğimiz her yerde zırhlılar ve asker var” dedi.

Abone ol

TRABZON Maçka'da şehit edilen 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün katillerinden PKK’lı Mustafa Tolucan, Giresun'da yakalandıktan sonra verdiği ilk ifadede “Biz üç aydır bölgede nefes alamıyoruz, baktığımız hareket ettiğimiz her yerde zırhlılar ve asker var” dedi.

Giresun’un Dereli ilçesi kırsalında yakalanan PKK’nın Karadeniz yapılanmasına mensup ‘Aram’ kod adlı Mustafa Tolucan’ın sorgusu sürüyor. Aram kod adlı terörist, sorgusunda örgütün Karadeniz'de yaşadığı çöküntüyü gözler önüne serdi.

"AÇIM" DEDİ, KAHVEYE GÖTÜRÜP ÇAY ISMARLADI VE...

Giresun’un Dereli ilçesi Kulakkaya yaylası kırsalında geçtiğimiz gün aç kalınca yiyecek bulabilmek için ormandan yerleşim alanına inen PKK’lı Mustafa Tolucan, "Açım, işten kovuldum" diye yardım istediği yayla sakini tarafından kahveye götürülüp çay ısmarlandıktan sonra jandarmaya teslim edilmişti. 

SIKIŞTIKLARINI İTİRAF ETTİ

Jandarma’da sorgusuna devam edilen Tolucan’ın ifadesinde bölücü terör örgütünün Karadeniz bölgesinde iyice sıkıştığı ve harekat edemez duruma geldiği bilgisine ulaşıldı. Bölgeye giden TSK'nın en seçkin timleri JOAK ve JÖPER’ler teröristleri iyice köşeye sıkıştırdı. Örgüt üyelerinin bölgeden çıkmaya çalıştığı öğrenildi.

BATKITIĞIMIZ HER YERDE ZIRHLILAR VAR!

Eren Bülbül'ün de katillerinden olan PKK'lı Tolucan, “Biz üç aydır bölgede nefes alamıyoruz, baktığımız hareket ettiğimiz her yerde zırhlılar ve asker var. Bölgede sıkışmış durumdayız, yiyecek bulmakta zorlanıyoruz” dediği öğrenildi.

Bölgede yer göstermeye çıkarılan Tolucan’ın jandarmadaki sorgusu sürerken, verdiği bilgiler doğrultusunda yeni operasyonlar yapılıyor. Bazı bölgelerdeki sığınaklarda silah ve mühimmat bulundu.

BOŞALTILAN YAYLA EVLERİNE GÖZETİM

Bu arada PKK’lı terörist Tolucan’ın sağ olarak ele geçirilmesinin ardından bölgede güvenlik güçlerince yürütülen operasyonlar yoğunlaştı. Sonbaharla birlikte yaylalarda geri dönüşün başlamasıyla birlikte bölgedeki yayla evlerinin boşaltılması ile terörist grupların bu evlere sızabileceği ihtimali üzerine yayla evleri kontrol edilmeye başlandı. Çok sayıda Özel Harekat Polisi, Jandarma ve zırhlı araçların da destek verdiği operasyonlarla 2 ayrı grup halinde 7-8 kişi olduğu sanılan teröristlerin yakalanması için operasyonların süreceği belirtildi.

Eren Bülbül’ün şehit eden terörist işte böyle yakalandı...

Giresun'da yakalanan terörist konuştu operasyon başladı