BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,52
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'lı resepsiyonda bir ilk!

Meclis'in Şeref Salonu'nda bu akşam verilen yeni yasama yılı resepsiyonuda bir ilk yaşandı...

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademesinin bu akşam Meclis'teki resepsiyona katılmaması dikkat çekti. Bu durum, komutanların yarın Meclis'ten geçecek tezkere öncesinde resepsiyonda görünmeyi tercih etmemeleri ile askeri seçeneklerle ilgili planlama çalışmalarını gece de sürdürdükleri yorumlarına neden oldu.

Resepsiyona; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu eşleriyle birlikte katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile çok sayıda bakan ve milletvekili de resepsiyondaydı.

RESEPSİYONDAN ÇOK ÖZEL KARELER 

KOMUTANLAR BU KEZ YOKTU

Milliyet'ten Aydın Hasan'ın haberine göre resepsiyona; Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademesinden katılım olmaması dikkat çekti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile kuvvet komutanları resepsiyonda yoktu. Komutanlar, bugün Erdoğan'ın Meclis'teki açılış konuşmasını tam kadro olarak izledi. Geçmiş yıllarda komutanlar, farklı nedenlerle protesto olarak yorumlananan gerekçelerle Meclis'teki bazı resepsiyonlara katılmamışlardı. Ancak komutanların bu akşam resepsiyona katılmamaları, protesto olarak algalanmadı. Kulislerde; "Yarın tezkere Meclis'ten geçecek. Komutanlar, Suriye ve Irak'taki durumun askeri boyutuyla ilgili plan çalışmaları içinde. Böyle bir ortamda resepsiyonda yer almamayı ve gazetecilerin soruları ile karşılaşmamayı tercih ettiler" yorumları yapıldı.

KABAKTAN HEYKELCİK

Resepsiyonda; Meclis lokantası şeflerinin kabak ve karpuzları oyarak yaptıkları heykelcikler de ilgi gördü.

ALIŞILMADIK ÜÇLÜ GÖRÜŞME

Çiçek ve eşi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi ile birlikte TBMM Genel Kurulu'nda Başkanlık Divanı üyelerinin kullandığı dinlenme salonuna geçti. Burdaki görüşmeye Başbakan Davutoğlu da katıldı. Resepsiyonlarda alışıldık olmayan bu başbaşa görüşme ve bu görüşmenin Meclis Başkanlık divanı üyeleri dinlenme salonunda yapılması dikkat çekti.