BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.443,28
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'ın zekatı muhalefet liderlerine

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, AK Parti MYKK toplantısı sonrası soruları yanıtladı.

Abone ol

İNTERNETHABER- AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, partisinin MKYK toplantısı sonrası MİT-PKK görüşmesini eleştiren Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'ye yüklendi.

"Sayın Başbakan sahip olduğu şerefi zekat olarak verse, ömür boyu Sayın Kılıçdaroğlu'na da Sayın Bahçeli'ye de yeter."

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan MKYK sona erdi. AK Parti Genel Merkezi'ndeki toplantı, 3 saat 40 dakika sürdü.

Toplantı sonrası basın mensuplarının karşısına geçen Hüseyin Çelik, toplantının içeriğine ilişkin bilgiler vererek, soruları yanıtladı.

MİT-PKK GÖRÜŞMESİ

Gazetecilerin Çelik'e sorduğu soruların başında muhalefet liderlerinin eleştiri oklarının hedefi olan MİT-PKK görüşmesi vardı.

MİT'le terör örgütü arasında görüşmelerin varlığının gizlenmediğinin altını çizen Çelik, muhalefet partisi liderlerine 'nezih olun' çağrısı geldi.

Görüşmelerin 'Öcalan'ın yakalanmasından bu yana' sürdüğünü de açıklayan Çelik, "İstihbarat birimleri dünyanın her yerinde böyle görüşmeler yapabilir. Daha önce askerler görüşüyordu. Askerleri şerefsizlikle suçladılar, şimdi MİT'i suçluyorlar. Bunlar ana muhalefete ve MHP'ye yakışmıyor. Çok çirkin laftlar var.

"Biz her zaman söylüyoruz. Siyaset nezih bir dille yapılmalıdır. Sayın Başbakan sahip olduğu şerefi zekat olarak verse, ömür boyu Sayın Kılıçdaroğlu'na da Sayın Bahçeli'ye de yeter."

MUHALEFETE MEKTUP GÖNDERECEKLER

Anayasa çalışmalarına ilişkin sorular üzerine ise Çelik, AK Parti hükümeti olarak gelecek hafta 'TBMM'de grubu bulunan' partilere görüşme için randevu talep edeceklerini söyledi.

Çelik, "Bu hafta içinde bir mektup yazılacak. TBMM'de gurubu bulunan partilerden randevu talebinde bulunulacak. AK Parti'den bir heyet görüşmeleri sürdürecek" dedi.

Çelik, BDP'yle görüşme yapılıp yapılmayacağı sorusuna ise net bir yanıt vermedi.
Soruyu "Grubu olan partiler" şeklinde yanıtlamakla yetindi