BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,81
ALTIN 2.424,81
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li vekilden Adnan Menderes gafı

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, 2. Ergenekon davasını izledikten sonra gazetecilere değerlendirmelerde bulunurken çok tartışılacak bir gafa da imza attı

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Ergenekon davasıyla Adnan Menderes'in yargılanmasını karşılaştırarak "Adnan Menderes'in yargılanması 9 ay 20 gün sürdü. Burada arkadaşlarımız 3 yıldır tutuklu. Evrensel hukukun kuralı, adil, hızlı ve tutuksuz yargılanmaktır'' dedi.

"haber7.com"un haberine göre Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu Yerleşkesi'ne gelen CHP'li 21 milletvekili, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ikinci ''Ergenekon'' davasının bugünkü duruşmasını izledikten sonra, cezaevinin önünde İşçi Partisi ve Vardiya Bizde Platformu üyeleri tarafından kurulan çadırı ziyaret etti. Vardiya Bizde Platformu'nun üyeleriyle görüşerek bilgi alan partililer, daha sonra basın açıklaması yaptı.

Muharrem İnce, referandum öncesinde 12 Eylül'ün sorumlularından hesap sorulacağının söylendiğini belirterek, ''Yani bu ülkede darbe yapanlar, cuntacılar, muhtıra verenler, 12 Eylülcüler dışarıda. Ama bizim arkadaşlarımız hapiste" dedi.

"DAVA BİTMEMEK ÜZERE KURGULANMIŞ"

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan da eski bir yargıç olduğunu anımsatarak, davada hukuksuzluklar yaşandığını, davanın bitirilmemek üzere kurgulandığını hissettiğini belirtti.

''Adaletsizliğe isyan etmek istiyoruz. Aydınları, gazetecileri yurtseverleri ve seçilmiş milletvekillerini cezaevinde tutan, demokrasiyi hapseden adaletsizliğe karşı isyan etmek için buradayız.''