BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'den Gandi'ye yaylım ateşi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun PKK ile görüşmeyi Başbakanlık yaptı sözlerine AK Parti'den sert yanıt geldi

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun MİT ile PKK arasında yapıldığı iddia edilen ve internete düşen ses kayıtlarıyla ilgili olarak ''Görüşmeyi Başbakanlık yaptı'' sözlerini yalanladı.

''Kılıçdaroğlu'nun böyle demesi iftiradır."

Bülent Arınç, Ak Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısına katılmak üzere Ak Parti Genel Merkezi gelişinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

GÜL'LE AYNI FİKİRDE

Arınç, MİT'in terör örgütüyle görüştüğü iddialarına ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konuya ilişkin, "bunun bir istihbarat konusu olduğunu, terörle mücadele kapsamında bu tür görüşmelerin yapılabileceği ve bu tür görüşmelerde eğer bir fayda sağlanıyorsa, devam etmesi gerektiği" konusunda beyanda bulunduğunu hatırlattı. 

KILIÇDAROĞLU DA OLAĞAN KARŞILIYOR

Arınç, kendisinin de aynı düşüncede olduğunu belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuya ilişkin eleştirilerini nasıl değerlendirdiği sorusu üzerine ise Arınç, şunları söyledi:

"Evet 'niçin görüştünüz?' demiyorum diyor. Demek ki bu tür görüşmelerin yapılmasını kendisi de olağan karşılıyor. Ancak bunun Başbakanlık ile PKK arasında olduğunu söylüyor. Bu büyük bir iftiradır. Bunu kabul etmek mümkün değil. Bu görüşmeler istihbarat örgütü ile diğer örgüt arasında Türkiye'de terörün tamamen sonlandırılması ve eylemlerin bitirilmesi noktasında yapılacak bir görüşmenin ipuçlarını veriyor. Bildiğiniz gibi şu anda MİT Müsteşarı olan Sayın Hakan Fidan o tarihlerde belki Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı olarak da görev yapıyor olabilir. Çünkü bu görüşmenin tarihi henüz netleşmemiştir. Ama hepimizin bildiği gibi MİT'in çalışmalarına o zamandan itibaren katılmış, o kurumun başındaki kişi emekli olunca müsteşarlık görevine getirilmiş birisidir. Dolayısıyla müsteşar yardımcısı sıfatıyla bu toplantıya katılıyor olması, onun Başbakanlıkla ilgili olduğunu göstermez. Bilakis MİT Müsteşarlığına adım adım yaklaşan birisinin çok öncesinde MİT'in faaliyetlerine iştirak ettiğini gösterir."

HABER VERMEK GEREKMEZ

Arınç, Kılıçdaroğlu'nun "Niçin bize haber verilmedi ya da yalan söylendi" dediğini ifade ederek, bu tür görüşmelerin Kılıçdaroğlu'na haber verilmesi gerekmediğini belirtti. Arınç, "Ona veya bir başkasına bu tür gizli kalması gereken görüşmeler aktarılırsa bunu ertesi gün işportada bulmak mümkün olabilir. Çünkü ne kadar kapalı oturum istemişlerse Meclis'te o kapalı oturum istekleri yerine getirilmiştir ama kapalı oturumda söylenenlerin hepsi ifşa edilmiştir veya en azından 'bize hiç bir şey söylenmedi' şeklinde eleştiriye muhatap olmuşuzdur. Bu nitelikli bir iştir. Bu işin başarıya ulaşması, işin herkesin önünde yapılmasını değil, gizlilik ölçüsü içeresinde yapılmasını gerektirir" diye konuştu.

CHP BU İŞLERİ BİLMEZ

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik de genel merkeze gelişinde gazetecilerin soruları üzerine MİT'in terör örgütüyle görüştüğü iddialarını ve Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerini değerlendirdi.

"CHP lideri bu işleri bilmez" diyen Çelik, şöyle konuştu:

"Hayatı boyunca devlet yönetmemiştir. Hayatı boyunca başbakanlık yapmamış hayatı boyunca hükümet yönetmemiş, devlet yönetimindeki bilgisi sadece bir kurumu batırmakla sınırlı. Kılıçdaroğlu bu işleri bilmez. Kılıçdaroğlu tabi 'hükümet PKK ile pazarlık yapıyor' diyor. Kılıçdaroğlu önce İsrail ile pazarlık yapmayı bıraksın. Sonra Türkiye'nin meseleleri hakkında konuşmasına sıra gelir."

BAHÇELİ YANLIŞ YAPIYOR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuya ilişkin sözlerini de değerlendiren Çelik, "Sayın Bahçeli'nin yaptığı ise hiç doğru değil. Sayın Bahçeli resmen artık sokağı kışkırtan bir politika güdüyor. Kendisi de bilir. Kendisi Başbakan Yardımcılığı yapmıştır. Kendisinin Başbakan Yardımcılığı zamanında da devletin çeşitli kurumlarının ellerindeki bir mahkumla görüşmemeleri gibi bir şeyin söz konusu olmadığını en iyi kendileri bilir. İdam kararına imza atmamasının arkasındaki gerekçeleri kendisi çok iyi bilir. "