BIST 9.525
DOLAR 32,62
EURO 34,81
ALTIN 2.493,37
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın yakınındaki isim: Kararsız mısınız?

Bir dönem Erdoğan'ın metin yazarlığını yapmış AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal, Yeni Şafak'taki köşesinde referandum öncesi kararsız seçmene böyle seslendi.

Abone ol

AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal, Yeni Şafak gazetesinde referanduma 3 gün kala kararsız seçmenleri "evet" oyu kullanmaya çağırdı.

"Kararsız mısınız?" başlıklı köşesinde referandumu ele alan Ünal, 15 Temmuz darbe girişimine değindi.

Milletin direnişiyle vesayetçilere kutlu bir darbe indirdiklerini belirten yazar, "Yetmez; o kısır döngüyü kırmak gerekiyor. 16 Nisan'da o kısır döngüyü paramparça etmek gerekiyor. Zor kazandıklarımızı, haklarımızı, hukuku, adaleti, özgürlükleri, bu toprakların Müslümanlığını artık geri döndürülemez bir sağlam zemine kilitlemek gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Adnan Menderes ve Necmettin Erbakan'a yapılan haksızlıkları hatırlatan yazar, 28 Şubat döneminde dindarlara yönelik zulümleri aktardıktan sonra yazısını böyle tamamlıyor:

İSYANINIZI SESSİZCE YERE BIRAKIN

Pazar günü sabah, kararsızlığınızı, küskünlüğünüzü, kırgınlığınızı, itirazlarınızı, eleştirilerinizi, isyanınızı usulca ve sessizce yere bırakın.

Çok inatçı bile olsanız, sandıktan dönünceye kadar kişisel hesaplarınızı buzdolabında bırakın. Haşeratın ısırdığı yaralarınıza tuz basın. Gönül kırıklıklarınızı bir yara bandıyla birkaç saatliğine yapıştırın.

Soruları, soru işaretlerini, söylentileri, dedikoduları birkaç saatliğine kulak ardı edin. 16 Nisan, kimsenin değil; sizin gününüz. O gün tarihin akışını değiştireceksiniz. O gün, tarihi yeniden, siz yazacaksınız. O gün kendinize, geleceğinize “evet” diyeceksiniz.

Bir tek mühür vuracaksınız ama çocuklarınıza, torunlarınıza, haklı bir gururla, “tarihi ben yazdım” diyeceksiniz. Sakın ha bu fırsatı kaçırmayın.

Haydi, hiç bahanelere sığınmayın; asırlardır bu mücadeleye omuz vermiş kahramanlar aşkına, sandığa gidin, bir Fatih edasıyla, köhnemiş çağın kapılarını kırarcasına mührü “evet”e basın.