BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.437,24
HABER /  MEDYA

Abdullah Gül referandumda evet mi hayır mı diyecek?

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, referandum süreci boyunca hiç görüş bildirmedi. Ak Parti'nin referandum startını verdiği toplantıya davet edilen Gül, o programa katılmadı. Sessizliğini koruyan Gül'ün ararı ile ilgili bir görüş ise Fehmi Koru'dan geldi.

Abone ol

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül referandumda 'hayır' mı diyecek? Gizli hayırcıların başını çektiği söylenen Abdullah Gül, Ak Parti'nin anayasa değişikliği referandumu için start verdiği davete de katılmayınca kuşkuları haklı kıldı. Peki Gül neden sessiz, niye niyetini ayan beyan belli etmiyor?

Yanıt, Abdullah Gül'ün sıra arkadaşı olan ünlü gazeteci Fehmi Koru'nun yazısında saklı. Yıllar önceki birlikte çekildikleri fotoğrafları da paylaşan Fehmi Koru, Gül'ün referandum kararı ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. Koru, Gül'ün kararının 'daha önce yapmış olduğu açıklamalarda' gizli olduğunu söyledi ve şu satırları yazdı:  

ABDULLAH GÜL'ÜN GÖRÜŞÜNÜ MERAK EDENLER...

"Anayasa değişikliği konusunda tavrımız. Benim karşı çıktığım anayasa değişikliğini Şükrü Karatepe güçlü biçimde savunuyor.. Abdullah Gül de sessiz… Merak eden, Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı iken yaptığı konuya ilişkin açıklamalarını arar, bulur ve görüşünü öğrenir… Farklılıklarımız doğru yorumlansa ya!"

Fehmi Koru'nun kastettiği bir süredir twitterda da dolaşan Abdullah Gül'ün 'Türk tipi başkanlık sistemine' karşı olduğunu açıkladığı konuşması.

Abdullah Gül referandum açıklaması hayır mı diyor? (Twitterda dolaşan olay videosu)

Fehmi Koru köşesinden üniversite yıllarına ait Abdullah Gül ile olan fotoğraflarını da paylaştı.

Önde elinde tespihiyle bayağı genç ben.. arkada da yine pür genç üç kişi: Hayretle elimdeki tespihe bakan Ali İhsan Mutlu’nun omuzuna yaslanmış Abdullah Gül ve Mehmet Tekelioğlu…

Fehmi Koru yazısında Hyde Park'ta çekildikleri bir kareyi de paylaştı. Abdullah Gül, Şükrü Karatepe ve Abdullah Gül'ün birlikte çekildikleri fotoğrafı Abdullah Gül'ün Gerald MacLean'ın kitabında kullandığını da söyleyen Fehmi Koru, konuyu merak edilen referandum kararına getirdi.