BIST 9.680
DOLAR 32,45
EURO 34,45
ALTIN 2.489,25
HABER /  GÜNCEL

YSK seçmen sorgulama TC ile sandık numaranı öğren

Nerede oy kullanacağım sorusunun yanıtı YSK seçmen sorgulama ekranında. Oy vereceğiniz sandık numarasını TC numarası ile sandık sorgulama yaparak öğrenin. YSK sandık sorgulama sistemi.

Abone ol

16 Nisan 2017 anayasa referandumu için artık geri sayım başladı. Referandum'da oy verebilmek için YSK seçmen sandık sorgulama işlemini internetten online yapabilirsiniz. Nerede oy kullanacağım sorusunun yanıtı YSK sandık sorgulama ekranında. Bunun için yapmanız gereken sadece TC numaranız ile sorgulama yapmak. Anında referandumda oy vereceğiniz okulu ve sandık numarasını öğrenebilirsiniz.

Peki YSK sitesinden online seçmen sandık sorgulama işlemini nasıl yapacaksınız? YSK yurt içi seçmen sorgulama sitesinin adresi nedir? Bunun için yapmanız gereken aşağıdaki fotoğrafa tıklamak. YSK'nın resmi sitesindeki seçmen sandık sorgulama ekranına buradan ulaşacaksınız.

YSK sandık sorgulama ekranına girdiğinizde önünüze yukardaki gibi bir ekran gelecek. Nüfusa kayıtlı olduğunuz ili ve TC kimlik numarınızı yazdıktan sonra resim doğrulama kısmında gördüğünüz harf ve rakamları yazın. Ardından sorgula tuşuna basın. Nerede oy vereceğim sorunuzun yanıtı anında önünüze gelecek. Oy vereceğiniz yeri secmen.ysk.gov.tr/ysk adresinden olduğu gibi e-devletten de yapabiliyorsunuz. Seçmenler sandık sorgulama işlemlerini 16 Nisan'a kadar bu adreslerden online yapabilecekler.

Seçimde oy vermek için gereken belgeler neler?
Son günlerde ortalıkta çipli kimlik kartı olmayanların oy veremeyecekleri söylentisi dolaşıyor. YSK sitesinden yaptığı açıklamada bunun doğru olmadığını bildirdi. Referandumda TC numaralı nüfus cüzdanıyla olduğu Geçici Kimlik Belgesi, resmî dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askerî kimlik kartı gibi kimliklerle de oy kulanılabiliyor.