BIST 9.699
DOLAR 32,51
EURO 34,78
ALTIN 2.422,87
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın tartışmalı sözü sınav sorusu oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediği " Çalışıyorum diye annelikten imtina eden bir kadın yarımdır" sözü üniversitede final sınavı sorusu oldu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde söylediği ve tartışmalara neden olan sözü Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin Toplumsal Cinsiyet ve Medya dersinde final sorusu oldu.

2015-2016 bahar dönemi final sınavında öğretim üyesi, öğrencilere, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Çalışıyorum diye annelikten imtina eden bir kadın, aslında kadınlığını inkar ediyor demektir. Anneliği reddeden, evini çekip çevirmekten vazgeçen kadın, iş dünyasında istediği kadar başarılı olsun eksiktir, yarımdır" sözünü sordu.

 Soruda öğretim üyesi, "Cumhurbaşkanı'nın bu açıklamasını, derste işlenen ve sorumlu olduğunuz kaynaklar çerçevesinde, ilgili bütün kavram ve kuramsal yaklaşımlarla tartışınız" dedi.

'ANNELİĞİ REDDETMEK İNSANLIĞIN YARISINDAN VAZGEÇMEKTİR'

Geçtiğimiz günlerde KADEM hizmet binası açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Evinin hanımı, çocuklarının annesi olan kadınlar iş hayatında da artarak temsil edilmeye başladı. İş gücüne katılma oranı artık yüzde 32'ye yaklaşmış oranda. Kadının iş hayatındaki konumu onun anneliğini asla geriye atmamalıdır. Çalışıyorum diye annelikten imtina eden bir kadın, aslında kadınlığını inkar ediyor demektir. Anneliği reddeden, evini çekip çevirmekten vazgeçen kadın, iş dünyasında istediği kadar başarılı olsun eksiktir, yarımdır. Kadın insanın yarısıdır. O yarısı olmazsa insan da olmaz. Anneliği reddetmek insanlığın yarısından vazgeçmektir"ifadelerini kullanmıştı.