BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,76
ALTIN 2.404,63
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın sağlığı ile ilgili son bilgi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a tıbbi müdahalede bulunuldu.

Abone ol

İNTERNETHABER- Başbakan Erdoğan'ın kanser olduğu iddialarını ortaya atan Oda TV'nin haberini yalanlatan İnternethaber.com, bir kez daha haklı çıktı. 26 Kasım'da yapılan operasyonun ikinci ve son aşaması önceki akşam tamamlandı.

SAĞLIĞI SON DERECE İYİ

Ameliyatın perşembe günü olduğu ancak MİT krizi nedeniyle operasyonun bir gün sonrasına ertelendiği konuşuluyor. Başbakanlık, Başbakan Erdoğan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı.

HAFTA İÇİ MESAİSİNE BAŞLIYOR

Başbakanlık Basın Merkezinin internet sitesinden Başbakan Erdoğan'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama yapıldı. Açıklama şöyle:

Allah'a şükür son derece iyi
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Başbakan Erdoğan'ın sağlık durumuna ilişkin, konuştu:

''Bir önceki ameliyatıyla ilgili küçük bir işlem vardı, o yapıldı, tamamlandı bitti. Başbakanımızın sıhhati Allah'a şükür son derece iyi. Bu ameliyatların ülkeye bir yararı oldu. Bize de bir sıkıntısı oldu. Başbakanla çalışan kişiler olarak Başbakanımız bu ilk ameliyatından sonra kilo verdi. Biraz daha zinde hale geldi. Bizi birazcık daha çok çalıştırmaya, gece yarılarına kadar takip etmeye başladı. Allah'a şükür bunun dışında bir problemimiz yok.'

''Sayın Başbakanımızın 26 Kasım 2011'de gerçekleşen sindirim sistemi operasyonunun ikinci ve son aşaması, yaklaşık 30 dakikalık bir girişimle başarıyla tamamlanmış; başlangıçta planlandığı üzere tedavi bu şekilde nihayete ermiştir.
Başbakanımızın sağlığı son derece iyidir. Kendisi, hafta içinde rutin mesaisine başlamayı planlamaktadır.''

İNTERNETHABER OKURLARI DOĞRU BİLGİLENDİRMİŞTİ

İkinci kez ameliyata alınmasının nedeninin kanser olduğu yönünde iddialar ortaya atılmıştı. Ancak internethaber.com, Başbakanlık'tan ulaştığı kaynaklarla bu iddiayı yalanlattı. Başbakanlık kaynakları, Başbakan Erdoğan'ın acil bir ameliyata girmediğini, planlanan küçük bir operasyon nedeniyle bir süre hastanede kaldığını aktarmıştı.

AMELİYAT NE ZAMAN VE NASIL OLDU?

Akşam saatlerinde Kısıklı'daki konutundan sivil bir araçla ayrılan Başbakan Erdoğan, Koşuyolu'nda bulunan Medipol Hastanesi'ne gitti. Başbakan Erdoğon, burada daha önceki ameliyatını başarı ile gerçekleştiren Prof. Dr. Dursun Buğra ve ekibi tarafından iyileşme sürecinde tedavisinin devamı olarak ikinci bir ameliyat geçirdi. Erdoğan'ın vücudundan daha önceki ameliyatında takılan ve kanının temizlenmesine yardımcı olan bir cihaz çıkarıldı. Ameliyat bölgesindeki dikişleri alındı. Erdoğan'ın ilk ameliyatındaki sonraki tamamlayıcı ameliyat sonrası sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

PAZARTESİ GÜNÜ BAKANLAR KURULU'NA KATILACAK MI?

Öte yandan Başbakan Erdoğan'ın hafta sonu programı iptal görünüyor. "Hafta içinde rutin mesaisine başlayacak" denilse de pazartesi günü yapılması planlanan Bakanlar Kurulu'nun iptal edilip edilmeyeceği şimdilik belli değil.