BIST 10.168
DOLAR 32,36
EURO 34,68
ALTIN 2.391,32
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Dinçer'den dindar nesil tanımı

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, dindar nesil tartışmalarına kendi eğitim modelini anlattı.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, eleştirilere "dindar insanlara da kendi çocuklarına dindar olarak yetiştirebilecekleri fırsatı veren bir eğitim oluşturmalıyız" diye cevap verdi.

Başbakan Erdoğan "dindar nesil yetiştireğiz" sözleriyle başlayan tartışma, yine Başbakan'ın "tinerci gençlik mi yetiştirelim" sözleriyle iyice alevlenmişti. 

Gözlerin çevrildiği isim Ömer Dinçer, CNN Türk'te canlı yayınlanan Taha Akyol'un "Eğrisi Doğrusu" programında katıldı ve kafasındaki modeli böyle anlattı:

İNANILMAZ RAHATLAMA OLACAK

"Biz Türkiye'de dindar insanlara da kendi çocuklarına dindar olarak yetiştirebilecekleri fırsatı veren bir eğitim oluşturmalıyız. Ben Milli Eğitim Bakanı olarak şahsen Türkiye'de herkesin arzu ettiği eğitime sahip olabileceği bir fırsatı verebileceğimiz modeli düşünüyorum kafamda. 

Herkesin kendi okuduğu okulda fen eğitimi alabilecek, sosyal eğitim alabilecek, güzel sanatlar eğitimi alabilecek, dini eğitim alabilecek bir çerçeve içine oturtabilirse bunun ne mahzuru var?

İsteğe bağlı ve seçmeli olarak bunlar yapılabilir. Ama temel vazgeçmeden vereceğimiz dersler mutlaka olacak. Matematik gibi, felsefe gibi, tarih gibi. Bütün bunları yapmamız halinde bu toplumda inanılmaz bir rahatlama olacak."