BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,86
ALTIN 2.435,66
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'ın sağ kolu BDP'yi bombaladı

Meclis'te BDP'nin özerklik çıkışlarına tepki gösteren AK Partili Ömer Çelik, bu kez BDP'yi Kürtlerle vurdu.

Abone ol
BDP'nin üzerinde ısrarla durduğu özerkliğe AK Partili Çelik'ten sert çıkış. Çelik, bu tür çıkışların terör örgütünün görüşleri olduğunu söyleyerek BDP'ye yüklendi, Kürtsüz Kürtçülük yaptığını ileri sürdü. Çelik'in eleştiri oklarından MHP'de nasibini alırken, bazı kavramların yanlış kullanıldığını söyledi.

NTV canlı yayınında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, "Önümüze getirilen terör örgütünün görüşleridir, özerklik kavramını yanlış kullanıyorlar. BDP'nin siyaseti Kürtsüz bir Kürtçülüktür" dedi.
Demokratik Toplum Kongresi (DTK) tarafından gündeme getirilen 'özerk Kürdistan', iki dilli ve iki bayraklı tasarı tartışılmaya devam ediyor. BDP'nin de sahip çıktığı taslağa en sert tepkiyi gösteren isimlerden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik,  tasarıyı değerlendirdi.

"SUİKAST ÇIKIŞINI SÜRDÜRDÜ"

Daha önce "Özerklik tartışmalarını, resmi dilin iki dilli olması tartışmalarını, ben Türkiye'deki gerçek demokratikleşme sürecine, gerçek açık toplum arayışlarına suikast teşebbüsü olarak görüyorum" diyen Ömer Çelik, NTV Ankara Temsilcisi Nilgün Balkaç'ın sorularını yanıtladı:

"Sert sözler kullanmadım, gelişmelere uygun bir tepki verdim.

Bu taslağın demokratik özerklikle ilgisi yok, demokratik tartışmaları proveke etmeye çalışıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı açıklama yaptı, hemen İmralı tarafından azarlandı. İmralı'nın tepkisine ise BDP sahip çıktı.

Önümüze getirilen terör örgütünün görüşleridir, özerklik kavramını yanlış kullanıyorlar.
BDP'nin siyaseti Kürtsüz bir Kürtçülüktür. BDP içinde tehdit olmayan tek bir cümle kurmuyor.

MHP ise milletsiz bir milliyetçilik yapıyor.