BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,83
ALTIN 2.416,15
HABER /  GÜNCEL

Son derbide gülen taraf Galatasaray

Yılın son derbisinin galibi Galatasaray oldu. İşte yılın son derbisinden önemli detaylar;

Abone ol
Yılın son derbisinin galibi Galatasaray oldu. 17 yaş altı futbol maçında yaşanan olaylar sonrası büyük ilginin gösterildiği potadaki derbi heyecanında gülen taraf Galatasaray oldu. Büyük keyifle izlenen karşılaşmada Galatasaray Cafe Crown, Fenerbahçe Ülker'i 67-56 yenmeyi başardı. 
Galatasaray Cafe Crown ile Fenerbahçe Ülker arasında oynanan karşılaşmaya sarı-kırmızılı taraftarlar büyük ilgi gösterdiler.

Maçın biletlerinin tamamı satılırken, sarı-kırmızlı taraftarlar salonu doldurdu. Abdi İpekçi Spor Salonu, tarihi günlerinden birini yaşarken, maçı yaklaşık 11 bin taraftar izledi. Galatasaraylı taraftarlar takımlarını coşkuyla desteklerken, yaptıkları şovlarla renkli görüntüler oluşturdular.

BİNLERCE TARAFTAR MAÇA GİREMEDİ

2010 yılının son derbi maçını izlemek isteyen çok sayıda Galatasaray taraftarı salona giremedi.

Salon dışında toplanan yaklaşık 3 bin sarı-kırmızılı taraftar, biletleri olmadığı için içeri giremezken, üzüntülü bir şekilde evlerinin yolunu tutmak zorunda kaldı.

SIKI GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan 17 Yaş Altı Akademi Futbol Ligi maçında yaşanan olayların ardından İstanbul Emniyeti, potadaki derbi maç öncesinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Çevik kuvvet ekiplerini salon dışında konuşlanırken, salon çevresinde oluşturan barikatlarda, tüm taraftarlar tepeden tırnağa aranarak içeri alındı.
Bileti olmayan taraftarlar ise salonun yan tarafında toplanarak uzun süre beklediler.
Fenerbahçeli taraftarlar ise yapılan anlaşma gereği maçta yer almadılar.

DOPİNG TEPKİSİ

Galatasaraylı taraftarlar, Fenerbahçe aleyhine dopingle ilgili tezahüratlar yaptılar.
Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı'ndan Diana Taurasi'nin A numunesinde doping saptanmasıyla ilgili tezahürat yapan sarı-kırmızılı taraftarlar, ''Doping yapsana, Fenerbahçe doping yapsana'' diye bağırdılar.

FENERBAHÇE'DE BAŞKAN AZİZ YILDIRIM MAÇA GELMEDİ

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray ile oynanan derbi maça gelmedi.
Fenerbahçe'nin bütün karşılaşmalarını izleyen başkan Yıldırım maçta yer almazken, maçta sarı-lacivertli kulübü yöneticiler Ömer Temelli ve Hakan Dinçay temsil etti. 
Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte karşılaşmayı Protokol Tribünü'nde takip etti. 

TARAFTAR BAŞKANI DİNLEMEDİ

Galatasaraylı taraftarlar, başkan Adnan Polat'ın maç öncesinde ''Küfürlü tezahürat yapmayalım'' çağrısını dinlemedi.
Taraftarlar, zaman zaman Fenerbahçe aleyhine ağır şekilde küfürlü tezahüratlarda bulundular.

ARDA'DAN DESTEK

Galatasaray Futbol Takımı Kaptanı Arda Turan, erkek basketbol takımına destek için maça geldi.

Taraftarlar ise Arda'ya büyük ilgi gösterip, ''Büyük kaptan Arda Turan'' diye tezahürat yaptılar.

BENCH ARKASINDA ÖNLEM ALINDI

Geçtiğimiz sezon oynanan Galatasaray Cafe Crown-Fenerbahçe Ülker maçında bench arkasındaki bir bayan taraftarın yaptığı el hareketi nedeniyle çıkan olay nedeniyle, emniyet kuvvetleri bu bölgede önlem aldı.
Fenerbahçe teknik heyeti ve kenarda oturan oyuncuların arkasındaki bölüme hiçbir taraftar alınmazken, buraya özel güvenlik görevlileri ve ellerinde plastik kalkanlar bulunan çevik kuvvet polisleri oturdu.

KARŞILAŞMANIN DETAYLARI 
HABERİN DEVAMINDA...
[PAGE]

 Potada derbi heyecanı yaşandı. 17 Yaş altı futbol maçında yaşanan olaylardan dolayı daha da yakın takip edilen maçtan Galatasaray Cafe Crown galip ayrıldı. Maçın her anı soluk soluğa izlenirken Galatasaray Cafe Crown taraftarının önünde oynadığı maçta Fenerbahçe Ülker'i 67-56 yenmeyi başardı.


Yılın son derbisi Galatasaray Cafe Crown ve Fenerbahçe Ülker arasında oynandı. Futbolda 17 yaş altı derbisinde çıkan olaylar nedeniyle daha da yakından takip edilen ve kulüpler arasında yapılan anlaşmadan dolayı maça Fenerbahçe taraftarının alınmadığı derbiden Galatasaray Cafe Crown 67-56'lık skorla galip olarak ayrıldı.

Karşılaşmaya Fenerbahçe Ülker iyi başladı. Maçı bir anda 10-5'e getiren Fenerbahçe Ülker'e Galatasaray cevap vermeye başladı. Galatasaray ilk periyodun son anlarında bulduğu sayılarla farkı indirdi. İlk periyod 15-12 Fenerbahçe Ülker'in üstünlüğüyle sona erdi. İkinci periyodda da dişe diş bir mücadele sahaya yansırken ilk yarı 29-27 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sona erdi.

Dördüncü periyodda ise maçın elektriği bir hayli fazla arttı. Fenerbahçe antrenörü Spahija'nın itirazları maçın gerilmesine neden oldu. İtirazlarından dolayı hakemler Spahija'ya teknik faul çaldı. Maçın son dakikalarında etkisini artıran Galatasaray Cafe Crown maçtan 67-56'lık galibiyetle ayrıldı.