BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.398,07
HABER /  GÜNCEL

Mahmuti'den seyirciye teşekkür geldi

Galatasaray, başantrenörü Oktay Mahmuti, salonu dolduran taraftarlarının desteğiyle maçı kazanmayı başardıklarını söyledi.

Abone ol
Beko Basketbol Ligi'nde lider Fenerbahçe Ülker'i yenerek, liderliğe yükselen Galatasaray Cafe Crown'un başantrenörü Oktay Mahmuti, salonu dolduran taraftarlarının desteğiyle maçı kazanmayı başardıklarını söyledi.
Mahmuti, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, karşılaşmaya iyi başlayamadıklarını, ancak sonra oyunun dengede gittiğini ifade ederek, ''Savunmada iyiydik, ama hücumda istediğimiz akıcılığı yakalayamadık. Son çeyrekte boş atışları değerlendirerek potaya daha agresif hücum ettik ve kazandık. Keyifli bir basketbol oldu'' dedi.

Fenerbahçe Ülker'i de kutlayan Mahmuti, ''Onların ne kadar iyi bir kadro olduğunu söylemeye gerek yok. Seyircinin de yoğun bir desteğiyle kazandığımız için mutluyum. Ancak sadece bir maç kazandık. Pazar günü de önemli bir maçımız var'' diye konuştu.
Galatasaray Cafe Crownlu oyuncu Tutku Açık ise ilk periyotta biraz bocaladıklarını, onun dışında istedikleri gibi oynadıklarını belirterek, ''Seyircimizin yarattığı atmosferle iyi oynadık. Şu anda lider olmamız hiçbir şeyi değiştirmez. Aynı şekilde önümüze bakmamız lazım'' dedi.

Ermal Kurtoğlu ise maçtan sonra yaptığı açıklamada, Tutku'nun çok iyi oynadığını ifade ederek, bu oyuncuyu NBA yıldızı Steve Nash'e benzetti. Ermal, bu galibiyeti taraftarlarına yeni yıl armağanı olarak verdiklerini söyledi. 
Bu arada, Galatasaray Cafe Crown serbest atışlarda 13'de 9 isabet oranıyla oynarken, Fenerbahçe Ülker 27'de 15 isabet oranı tutturdu. Sarı-kırmızılılar, 11 top çalma, 12 top kaybıyla, sarı-lacivertliler 15 top kaybı, 7 top çalmayla oynadı.

Galatasaray Cafe Crown'da Shumpert 16 sayıyla, Tutku ise 12 sayı, 7 asist ve 6 ribaunt ile galibiyete galibiyete büyük katkı sağladı. Fenerbahçe Ülker'de ise Ömer Onan 16, Oğuz Savaş ise 14 sayı kaydetti.