BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SEÇİM

Erdoğan'ın rotasını değiştiren anket

Başbakan Erdoğan, CHP'nin kalesi Edirne'ye mitinge gitme kararı aldı. Kararın ardında ise Edirne'deki anket sonuçları var.

Abone ol

AK Parti CHP'nin en güçlü kalelerinden Edirne'de sürpriz yapmaya hazırlanıyor. Öyle ki Edirne yapılan anketler Başbakan Erdoğan'a seçim programını bile değiştirtmiş.

İlk açıklanan seçim programında Edirne'ye uğramama kararı alan Erdoğan, gördüğü anketler sonrası 19 Mart'ta Edirne'de miting yapma kararı aldı.

Mimar Sinan'ın eserleri ile bilinen ilimiz Edirne'de 1999-2004 yıllarında CHP'den koltuğu devralan Anavatan Partisi'nden sonra son 10 yıldır yine CHP'li belediye var. Ancak CHP'den istifa ederek DSP'ye geçen Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin "Edirne'de CHP bitmiştir. Bu seçim DSP ile AK Parti yarışacak" sözlerinin ardından yerel seçimde gözler AK Parti ve DSP'ye çevrildi.

Edirne'de AK Parti'nin adayı Prof. Dr. Ahmet Günşen ile DSP'den belediye başkanlığını açıklayan mevcut başkan Hamdi Sedefçi arasında kıyasıya bir rekabet görünüyor. Bu durumu "Edirne'de yapı olarak sağ ve sol eşittir. Kafa kafayadır. Burası CHP'nin kalesi bir şehir değildir" diyen 20 yıllık belediye başkanı Hamdi Sedefçi'nin açıklamasından da biliyoruz.

Haber 7'nin haberine göre,  "Edirne değişime hazır, Edirneliler değişim istiyor" diyen Günşen, çarpıcı bir bilgiyi de paylaşarak, Başbakan Erdoğan'ın Edirne programı olmamasına rağmen kendisine sunulan anket sonrası 19 Mart'ta Edirne'ye geleceğini söyledi.