BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kırıkkale'de hem MHP'ye hem Cemaat'e...

Başbakan Erdoğan, AK Parti Kırıkkale mitinginde konuştu, hem cemaate hem de MHP'ye yüklendi.

Abone ol
Başbakan Erdoğan, AK Parti Kırıkkale mitinginde konuştu MHP ve Cemaate yüklenen Erdoğan Bahçeli'ye "CHP'nin gölgesinde duruyor, kendi ayakları üstünde duramıyor. Halk itimat etmiyor sana..." diye yüklendi.

Cemaat dershanelerinin yerine Milli Eğitim okulladında hafta sonu kursları verileceğini de açıklayan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:


BİZ İNŞA EDEN İMAR EDEN OLDUK

Biz hep inşa eden, imar eden olduk, laf değil icraat ürettik. Diğerlerine bakın. Biz yine icraat üreteceğiz. Ak PArti reklamlarını izliyorsunuz değil mi? Ne diyor Anadolu'daki insanım: "Ben laf değil icraata bakarım" diyor. Karakış'ta kapısının önüne paletli ambulans gelen hanım kardeşim söylüyor. Makineleri tıkır tıkır çalışan sanayici kardeşim söylüyor. Konya'dan Ankara'ya hızlı tren ile gelen kızkardeşim söylüyor.

Ah benim Kırıkkaleli kardeşim, siz bilir misiniz Van Bitlis arası çile yoluydu. O yoldaki tünel'den geçen şöför kardeşim diyor. O tünelin temelini attığımda vatandaşım, başbakanım bu tünel bitecek mi diyordu. Ben de Ferhatız biz dedim. Neydi bu Elmadağ yolları, çileydi, çile. Yapmadık mı biz buraları. Buraları gören ben laf değil icraate bakarım diyor.

ONLAR BURAYA KAÇ KEZ GELDİ

Kırıkkale Ankara 70 kilometre, muhalefet partiileri başkanları kaç kez geldi? Kaç kez hatırınızı sordu?

SEN KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURMAYA BAK

Bunların siyaseti kaset siyeseti. CHP Genel Müdürü kasetle geldi kasetle gideceği günü bekliyor. MHP genel başkanını kasetlerle tehdit ettiler. Sen kendine bak, beni kulağımdan çekip getirecekmiş. Sen kendine bak, ayakları üzerinde durmaya bak. MHP başındaki zat. Bir iktidar fırsatı yakaladı. 5 yıllığına geldi, 3 yıl durdu kaçtı gitti. Bu MHP'den birşey olmaz. Ey MHP'ye gönül veren kardeşilerim şöyle bir düşünün. Sen bir fırsat yakalamıştın, 5 yıllığına bir koalisyon oldun. 3 yılda kaçtın gittin. Sakarya'da deprem oldu, Kocaelin'de, Düzce'de deprem oldu batırdınız. Yolsuzluklar bini bir para. Halkbankasını, Ziraat Bankasını batırdılar. Vakıfbank'ı batırdılar. Şimdi bunlar suç olduğu halde. Anayasaya, yasalara aykırı olduğu halde günlerdir bir kaset tutturmuşlar gidiyorlar.

ONLARIN KASETLERİNİ BEN DURDURDUM

CHP Genel Başkanının halef selef olduğu zatın kasedi yayınlandığında yarım saat içinde ben durdurdum. MHP genel başkanı yardımcısı için yaptılar. Engelledim. Bunun bizim ne inancımızda ne ahlakımızda yeri var. Bunlar bizim bu yaklaşımımızı farklı değerlendirmek istiyorlar.

26 GÜN DURMADAN ÇALIŞALIM

Şurada 26 gün var. Durmaksızın gece gündüz demeden, gençler, çalışmaya var mıyız. Bildiklerimiz bilmeyenlere duyurmaya var mıyız? Hiç durmayacağız, kapı kapı dolaşacağız. 30 Mart akşamı sandıkları Ak Parti ile patlatmaya var mıyız? Allah sizden razı olsun.

CHP'nin de MHP'nin de genel başkanı gereken dersi alacak. Şurada yanımda bazı belgeler var.
"Başbakan'ın dinlenmesi çok vahim bir olay" diyor CHP genel müdürü. "Cemaat saydamlaşsın" diyor. Kim diyor CHP Genel Müdürü. Bunlar bu... Bunlarda takiye var, dürüstlük yok.

GİTSİN TAHTAKALE'DE KASET SATSIN

Kasetlerle dolaşıyorlar. Ben buradan birşey söyleyeceğim. Bu Kılıçdaroğlu'nun ismini ağzıma almayacaktım. Ama olayı anlatmak için. CHP Genel Müdüründen genel başkan olmaz. İstanbul tahtakale'de kaset satıcısı olur. Tahta kale'de kaset satsın.

EY MHP'YE GÖNÜL VEREN KARDEŞLERİM

Ey MHP'ye gönül veren kardeşlerim. Yıllardır bu zat bu partinin genel başkanı değil mi? Bu MHP birinci dönem parlamentoya bile giremedi siz bu adamın peşinde neden dolaşıyorsunuz. İtimat telkin etmiyor. İftira ile siyaset olmaz. Halk dürüst lider arıyor. Dürüst.

Sen Sakarya'da Kocaeli'de Düzce'de rezili rüsva edeceksin. AK Parti Van, Simav, Bingöl depremini bir yılda toplarladı. Biz buyuz. Eğer Çarkçıbaşı Kemal diyorlarsa boşuna değil. Bir de İStanbul büyükşehir belediye başkanı var. Yolsuzluk yaptığı için CHP'den atılmıştı. Genel Müdür de klasörler önünde poz veriyordu. Bir de paralel  yapı var. Malum. Trabzonlular yuhalayınca, pılıpırtıyı topladı kaçtı gitti.

TÜRKİYE'Yİ KARIŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

Pensilvanya Türkiye'yi karıştırmaya çalışıyor. CHP ve paralel yapı anlaştı. Savaş Ay ile söyleşi yapmışlar. Cebrail Parti kursa desteklemem diyor. Şimdi bu zat CHP'yi destekliyor. Ne oldu duvara tosladılar. Çuvalladılar. Oyları artmıyor. İstanbul bu isme teveccüh etmedi. Miting yapıyor alkışlamayan vatandaşa teneke gibi ne duruyorsun diyor. Bir siyasetçi bunu der mi? Trabbzon gecessinden çıkarken vatandaşa yumruk atıyor. Vatandaş da 81 vilayette bunlara sandıkta yumruğu vuracak.

Bugün burada bol bol Neşet Üstaddan gidiyoruz. Diyor ki Neşet Usta, gölgeye girenin gölgesi olmaz/ adam olan çıkar güneşe kendi gölgesini kendi yapar diyor.

MHP CHP'NİN GÖLGESİNDE DURUMU İDARE EDİYOR

MHP'nin durumu bu. CHP'nin gölgesinde durumu idare etmeye çalışıyor. Susarak sessiz kalarak işi geçiştirmeye çalışıyor. Çok önemli bir şey söyleyeceğim, arada bakıyorsunuz Gezi'cilere sahip çıkıyor. Dinleniyorlar, ses yok. 450 MHP'li dinlenmiş tepki yok. MHP niye susuyor? Ulusal güvenliği ilgilendiren vatana ihanet boyutunda bir şeyde Pensilvanyanın gölgesinde kalıyor. Paralel savcılar Suriye'deki Türkmenlere yardım götüren MİT mensuplarını darbediyorlar. en gizli stratejik konuşmaları dinleyip servis ediyorlar. MHP ne zaman konuşacak, şimdi konuşmayacak da. 30 martta bunlara hesap sorma zamanıdır. Hiç merak etmeyin biz de hukuk yoluyla bu darbe girişiminin hesabını soracağız. Burunlarından fitil fitil getireceğiz. Kurban derileri yolsuzluklarını, himmet adı altında makbuzsuz topladıkları paraları tek tek ortaya dökeceğiz ve hesabını soracağız.

OKULLAR BİZE YETER

Ben bugün Kırıkkale'de bir şey soruyorum. Sakın ha dershanelerinde çocuklarınızı bırakmayın. Çekin alın...

Milli Eğitim hafta sonralında ücretsiz takviye kursları vereceğiz. Öğretmenlerimize de bedelini devlet olarak ödeyeceğiz. Milli Eğitimin okulları bize yeter.  Gazetelerini de okumayın. Ders alma zamanıdır, görsünler derslerini alsınlar.

Kırıkkale'ye silah ihtisas organize sanayi bölgesini kuruyoruz. İnşaallah bu Organize Sanayi Bölgesi ile isdihtam sağlanacak Kırıkkale merkez olacak. MKE kurumunu da inşaallah eski ihtişamına kavuşturacağız.