BIST 9.693
DOLAR 32,51
EURO 34,76
ALTIN 2.496,27
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın odasında sigara içen ikinci kişi!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Lüksemburg Başbakanı haricinde bir kişiye daha sigara içme izni vermiş.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük bir sigara karşıtı olduğu bilinir. İktidara geldiğinden bu yana sigara karşıtı yasalarla insan sağlığını amaçlayan projeler üreten hükümetin Başbakanı Erdoğan'ın odasında sigara içebilen ikinci kişi de ortaya çıktı.

Erdoğan henüz Başbakan olmadan AK Parti Genel Başkanı sıfatıyla gittiği Lüksemburg'da Başbakan Jean-Claude Juncker'in kendisini uçakta bir başbakan gibi kapıda karşılama jestini unutmadığı ortaya çıkmıştı. Juncker'in 2011 ziyaretinde Erdoğan'ın o kuralını yıkarak makam odasında sigara içirdiği ortaya çıkmıştı. Bu bilgiyi Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış paylaşmıştı.

SİGARA İÇEBİLEN İKİNCİ KİŞİ

Erdoğan'ın makam odasında sigara içirdiği ikinci bir isim daha ortaya çıktı. Bu iddia Vatan gazetesi yazarı Murat Çelik'ten geldi. Asker çevresine yakınlığıyla bilinen gazeteci Çelik Egemen Bağış'a Erdoğan'ın yanında başka bir kişinin daha sigara içip içmediğini sorduğunu ancak 'bilmiyorum' yanıtını aldığını yazdı.

Çelik'in iddiasına Başbakan Tayyip Erdoğan’ ın makamında sigara içen ikinci kişi, eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök.

Özkök sıkıntılı bir görüşme esnasında Başbakan Erdoğan'dan sigara içmek için izin istemiş ve Erdoğan'ın da kendisine izin verdiğini yazdı. Belirtilenlere göre Erdoğan sıkıntılı zamanlarda misafirlerinin rahat etmesi için elinden geleni yapıp kurallarını yıkabilirmiş.