BIST 10.644
DOLAR 32,19
EURO 35,12
ALTIN 2.520,18
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'ın miting yapacağı son il

Başbakan Erdoğan halkı 'evet' oyu vermesi için yollara düştü. İlk durak Bingöl oldu. Peki son durak neresi?

Abone ol

Referanduma destek mitinginin ilkini 12 Eylül Anayasası'na en fazla 'hayır' oyu veren Bingöl'den başlatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1961 Anayasası'na 'hayır' diyen illerden olan Bursa ile miting programına son verecek.

Başbakan Erdoğan, 12 Eylül'de yapılacak referandum mitinglerine, 12 Eylül Anayasası'na en yüksek 'hayır' oyu veren Bingöl'den başlamıştı. Erdoğan, en son mitingini ise Bursa'da gerçekleştirecek. Bursa, 1960 darbesi sonrasında yapılan anayasaya yüzde 53 gibi bir oranda 'hayır' oyu vermişti. 1961 Anayasası'nın oylandığı referanduma Bursa ile birlikte İzmir, Bolu, Aydın, Manisa, Denizli ve Samsun gibi iller de 'hayır' oyu çoğunlukta çıkmıştı. 1961 yılındaki halk oylamasında Aydın yüzde 56, Bolu yüzde 55, Bursa yüzde 53, Denizli yüzde 51, İzmir yüzde 50.2, Manisa yüzde 56, Samsun yüzde 57 oranında 'hayır' oyu vermişti.

Bingöl, Elazığ, Adıyaman, Malatya'da referandum için miting kampanyası yapan Erdoğan, sırasıyla Kütahya, Balıkesir, Hatay, Adana, Aydın, Denizli, Eskişehir, Isparta, Antalya, Afyon, İzmir, Trabzon, Rize, Erzurum, Kayseri, Gazintep, Çorum, Kahramanmaraş, Sakarya, Samsun, Sivas Tokat, Konya, Ankara, Tekirdağ, Van, Ağrı, Diyarbakır, Mersin, İstanbul, Şanlıurafa ve Bursa'da miting yapacak.

Başbakan Erdoğan, miting programına Yüksek Askeri Şura (YAŞ) ve 30 Ağustos Zafer Bayramı dolasıyla ara verecek. Erdoğan, miting programını arefe gününden bir gün önce Bursa'da katılacağı mitingle tamamlayacak.