BIST 10.094
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.409,65
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın kritik planı mı devrede?

Türkiye Gezi Parkı gündemi ile meşgulken Başbakan Erdoğan ziyareti öncesi Gazze için diplomasi trafiğini hızlandırdı.

Abone ol

Banu İriç
İNTERNETHABER.COM

Mayıs ayında yapılması beklenirken Haziran ayına ertelenen Erdoğan'ın Gazze ziyareti için diplomasi trafiği hızlandı. Erdoğan yılan hikayesine dönen Hamas-El Fetih birleşmesi için yoğun çalışmalarını sürdürüyor.


İsrail basınınında Erdoğan'ın gelmemesi için yoğun haber bombardımanı devam ederken

MISIR VE GAZZE'DE GÖSTERİ

Gazzeli çocuklar dün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek gösterisi düzenledi.

gazze-erdogan-destek-miting.jpg

Mısır'ın başkenti Kahire'de, Gezi Parkı odaklı gelişmeler çerçevesinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetine destek gösterisi düzenlendi.

misir-erdogan-destek.jpg 

Başbakan Erdoğan, dün akşam saatlerinde bir sürpriz yaparak Filistin Başbakanı İsmail Haniye ile Hamas Siyasi Lideri Halid Meşal'i kabul etti.

Başbakan Erdoğan'ın Gazze'ye ziyaret edeceğini açıkladığı andan itibaren tepkiler yağmış John Kerry Erdoğan'a ziyaretini erteleme çağrısı yapmıştı. ABD ziyareti sonrası Erdoğan Haziran ayında Gazze'ye gideceğini duyurmuştu.

Mavi Marmara ile ilgili İsrail'in özür dilemesinin ardından Erdoğan'ın öne sürdüğü maddeler arasında Gazze'ye uygulanan ambargolunun kalkması da bulunuyordu.

Başbakanlık Resmi Konutu'nda yapılan görüşmede Başbakan ErdoğanGörüşmede Başbakan Erdoğan'ın Gazze'ye yapacağı ziyaretin ele alındığı ve Hamas ile El-Fetih arasındaki birleşme görüşmelerinin masaya yatırıldığı konuşuluyor.

Erdoğan'ın Gazze ziyareti ile Hamas ve El-Fetih arasındaki birleşme ve Gazze'ye ambargonun kalkması için önemli adımların atılması bekleniyor.

ERDOĞAN PLANINI MI İŞLETİYOR?

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Nisan ayında yaptığı açıklamalarında “Filistinliler uzlaşırsa Gazze’ye Abbas ile gitmek de söz konusu olabilir"  demişti.

Erdoğan'ın ziyaret öncesi yürüttüğü yoğun diplomasi trafiğinin Ramallah ziyareti sonrası Gazze'te Mahmud Abbas ile gitmek istemesi olarak görülüyor. Hamas'ın lideri Halid Meşal ise Abbas'ın Gazze'ye geçişine izin vermiyor.

Arap basınında Erdoğan'ın Gazze'ye Abbas ile gitmesi, "birleşme ve uzlaşı" görüntüsünün verilecek olması dünya çapında büyük bir mesaj yorumlanıyor.

erdogan-haniye-mesal-gorustu.jpgerdogan-haniye-mesal-gorustu.20130619143330.jpg