BIST 10.265
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.393,15
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın konvoyuna şok saldırı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Artvin Hopa'daki mitingi sonrası konvoyuna taşlı sopalı saldırı düzenlendi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyuna taşlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sırasında seçim otobüsünün üstünde bulunan bir koruma polisi otobüsten düşerek ağır yaralandı.

Erdoğan'ın mitingi öncesi Hopa'da çıkan olaylarda ise bir kişi yaşamını yitirdi. Yaşamını yitiren kişinin polisin kullandığı biber gazı sonrası kalp krizi geçirdiği öğrenildi. 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Başbakan Erdoğan, AK Parti mitinginin ardından AK Parti seçim otobüsü ile helikopter pistinin bulunduğu bölgeye hareket etti. Bu esnada, seyir halinde olan konvoya bazı kişiler tarafından taş atıldı.

Güvenlik güçleri olayları önlemek için havaya uyarı ateşi açarken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın içinde bulunduğu seçim otobüsünün üzerindeki koruma polisi hızlanan otobüsten yere düştü. Arkadan gelen koruma araçları ve makam araçları son anda durdu. Görgü tanıkları polisin kapıya takılı olarak asfaltta sürüklendiğini, arkadan geken koruma aracının da direksiyonu kırmasıyla ezilmekten son anda kurtulduğunu söyledi. Yetkililer, helikopterle Trabzon'a sevk edilen yaralı koruma polisinin sağlık durumunun ağır olduğunu belirtti.

POLİS AMELİYATTA

Yaralanan Başbakanlık Koruma Müdürlüğüne mensup polis memurunun, beyin kanaması teşhisiyle ameliyata alındığı bildirildi.

TRABZON'A GİTTİ                                                                       

Miting öncesi gergin saatler
Erdoğan'ın mitingi öncesi de Hopa sokakları karıştı. Polisin biber gazı kullandığı gösterilerde bu görüntüler kaydedildi.
HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

 Olayların ardından Artvin'den ayrılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 15.20'de özel helikopter ''OBA'' ile Trabzon'a hareket etti. Erdoğan'ı taşıyan helikopter, Hopa Limanı'ndaki helikopter pistinden hareket etti.

Erdoğan, Trabzon'da AK Parti mitingine ve Akçaabat Devlet Hastanesi açılış törenine katılacak.

POLİS TEKMESİ İDDİASI

Başbakan Erdoğan'ın Hopa mitingine gelmeden önce Cumhuriyet Meydanı'nda çıkan olaylarda yaralanıp hastaneye kaldırılanlar arasında bulunduğu ileri sürülen Metin Lokuncu, kalp krizinden yaşamını yitirdiği belirtildi. Yakınları ve arkadaşları, Metin Lokumcu'nun biber gazıyla müdahale eden polisler tarafından tekmelendiğini, bu nedenle kalp krizi geçirdiğini ileri sürdü.

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER...