BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.430,76
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan’ın Köln ziyareti büyük yankı uyandırdı

Başbakan Erdoğan’ın dün Köln’de Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UEDT) 10. yıl kutlamasında yaptığı konuşma Alman basınında büyük yank...

Abone ol

Başbakan Erdoğan’ın dün Köln’de Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UEDT) 10. yıl kutlamasında yaptığı konuşma Alman basınında büyük yankı uyandırdı.
Almanya’nın tabloid yayın yapan günlük gazetelerinden Bild, Erdoğan’ın Almanya’da kendisini eleştirenlere sert yanıt verdiğini belirterek Başbakan’ın Soma ve yapılan eleştiriler hakkındaki sözlerine yer verdi. Erdoğan’ın sorumlular için ‘gereği yapılacak’ sözüne yer veren gazete ayrıca Erdoğan’ın Türkiye’nin içişlerine karışılmaması yönündeki uyarısına okuyucularına aktardı. Başbakan Erdoğan’ın Soma’da yaşanan maden kazası sonrası birçok kesim tarafından güvenlik standartlarında gereken önlemi almadığı için eleştirildiğini kaydeden gazete Erdoğan’ın Avrupa Parlamentosu seçimleri hakkındaki sözlerine yer verdi.
Ünlü gazetelerden Der Spiegel ise Erdoğan’ın binlerce Türk tarafından bir ‘popstar’ gibi karşılandığını belirtti. Erdoğan’ın bir buçuk saat boyunca konuştuğunu kaydeden Spiegel, 20 bin civarında Türk’ün tezahüratları altında konuşmasını tamamladığını kaydetti. Spiegel haberinde ayrıca Erdoğan’ın Türklerin Almanya’da oy verme hakkına sahip olması yönündeki sözlerine de yer vererek Erdoğan’ın güçlü ve yükselen ekonomi vurgusu yaptığını ifade etti.
Köln’de yayınlanan Kölner Stadtanzeiger gazetesi de Erdoğan’ın hükümete yönelik yapılan saldırılara yanıt verdiğini belirterek Erdoğan’ın Köln ziyaretinde Almanya’da kendisine yönelik yapılan karalama kampanyalarına sert yanıt verdiğini belirtti.
(İHA)