BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,88
ALTIN 2.442,40
HABER /  GÜNCEL

'Sürtük Naciye' kavgası mahkemede bitti

Antalya Kadın Kurulu üyelerine 'Sürtük Naciye' diye hakaret ettiği öne sürülen Avukat Tevfik Aşlama, adli para cezasına çarptırıltı.

Abone ol

Antalya Barosu tarafından her yıl verilen Uğur Mumcu Hukuk Ödülü'ne aday tartışması mahkemede sonlandı. Aday önerilerinin baskılar sonucunda değiştiği iddia eden Antalya Kadın Hakları Kurulu üyelerine 'Sürtük Naciye' şeklinde hakaret eden Avukat Tevfik Aşlama'nın 8 bin 840 lira cezaya çarptırıldı.

BAROYA BASKI MI YAPILDI?

Antalya Barosu Yönetim Kurulu üyesi ve Kadın Hakları Koordinatörü Güler Yılmaz Birol, yaptığı açıklamada, her yıl baro tarafından Ocak ayında verilen Uğur Mumcu Hukuk Ödülü'ne 2012'nin Aralık ayında, Van Barosu’na kayıtlı avukat Müjde Tozbey Erden'i önerdiklerini hatırlatarak, baro yönetim kurulunun önce bunu kabul ettiğini, daha sonra ise gelen baskılar sonucu kararını değiştirdiğini söyledi.

'HAKARET DOLU CÜMLELER YAZDI' 

Bunun üzerine Baro Kadın Hakları Kurulu olarak ayrımcılık yapıldığı gerekçesiyle basın açıklaması yaparak durumu protesto ettiklerini anımsatan Birol, "Bu süreçte, kurul üyelerimizin eylem bilgisini paylaştığı sosyal medya sayfasına, Alanya'da görev yapan avukat Tevfik Aşlama tarafından hakaret dolu cümleler yazıldığını bir arkadaşımız vasıtasıyla öğrendik. Bunun üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı'na ve Antalya Barosu'na hakaret gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduk" diye konuştu.

MAHKEMEDEN ADLİ PARA CEZASI

Birol, yapılan yargılamanın Cuma günkü son duruşmasında mahkeme tarafından alınan kararda, hakaretin hem kurula yapılması hem de aleni olması nedeniyle sanığın adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verildiğini aktararak, bunun da sanığın mahkemedeki iyi hali nedeniyle 442 güne indirildiğini belirtti.

'UYARMA VE KINAMA DA CEZASI DA BEKLİYORUZ'

Mahkemenin günlüğü 20 liradan 8 bin 840 lira para cezasına hükmettiğinin altını çizen Birol, "Mahkeme henüz sonuçlanmadı. Karşı taraf kararı temyiz edecektir. Bunun yanında, baroya yaptığı başvuru da birkaç hafta önce sonuçlandı. Bu soruşturmanın ardından, uyarma veya kınama cezası almasını bekliyoruz" diye konuştu.