BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,92
ALTIN 2.432,29
HABER /  EKONOMİ

Erdoğan'ın istihdam seferberliğine Gaziantep'ten destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'istihdamı artırın' çağrısına Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu'ndan destek geldi.

Abone ol

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı istihdam seferberliğine tüm güçleriyle destek vereceklerini belirterek, "Her zaman ülkesinin ve devletinin yanında yer alan Gaziantepli sanayiciler olarak, bu milli seferberliğe yüzde 5 istihdam artışıyla destek vererek katılacağız" dedi. 

Konukoğlu, yaptığı açıklamada, işsizliğin hem dünyanın hem de Türkiye'nin önemli ekonomik ve sosyal sorunlarından biri olduğunu söyledi.

Türkiye ekonomisinin son yıllarda potansiyelinin altında büyümesinin işsizlik oranının da yükselmesine neden olduğunu ifade eden Konukoğlu, iş gücü piyasasına yeni girişleri karşılayacak kadar yeterli istihdam yaratılamadığını kaydetti. 

Artan nüfusa iş sağlayabilmek için Türkiye'nin daha yüksek oranlarda büyümesi ve bu büyümeyi sürekli kılması gerektiğine işaret eden Konukoğlu, ekonomide büyümenin motor gücünün sanayi ve tarım sektörleri olduğunu dile getirdi.

Üretimi artırarak daha çok kişiye iş ve aş imkanı sunulması gerektiğini belirten Konukoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gaziantep’te işsizlik oranlarına baktığımızda Türkiye ortalamasının altında seyretmektedir. Göç almasına, 450 bin Suriyeliye ev sahipliği yapmasına ve en büyük pazarları arasında yer alan Ortadoğu ülkelerindeki sorunlara rağmen yatırımlara devam eden ve yeni iş olanakları sunan bir şehiriz. Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgesine sahip olan Gaziantep, 266 bin sigortalı çalışan sayısıyla Türkiye’nin istihdamına güç katmaktadır. Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı istihdam seferberliğine tüm gücümüzle destek vereceğiz. Her zaman ülkesinin ve devletinin yanında yer alan Gaziantepli sanayiciler olarak, bu milli seferberliğe yüzde 5 istihdam artışıyla destek vererek katılacağız. Biz ülkemizin sevdalısıyız ve daha çok istihdam yaratmayı boynumuzun borcu olarak görüyoruz. Bu doğrultuda Gaziantep Sanayi Odası, üyeleriyle birlikte 2017 yılında daha çok çalışma, daha çok üretme ve daha çok istihdam yaratma azminde olacaktır."

Konukoğlu, devletin istihdam seferberliği kapsamında, hem mesleki ve işbaşı eğitimleri hem de asgari ücret üzerindeki sigorta primi ve vergi yükünü karşılayarak önemli katkı sağladığına dikkati çekti.

Reel sektöre yönelik açıklanan yapısal reformların bir an önce hayata geçirilmesiyle de üretim ve istihdamın önünün açılacağını söyleyen Konukoğlu, ülkenin geleceği için çok önemli olan istihdam seferberliğinin sonuçlarının en kısa sürede alınacağına ve işsizlik oranının düşeceğine dair inançlarının tam olduğunu vurguladı. Konukoğlu, "Türkiye ekonomisinde örnek ve öncü bir şehir olan Gaziantep de ülkemizin büyümesi için bundan sonra da üzerine düşeni fazlasıyla yapacak, milli bir görev kabul ederek istihdam seferberliğine bütün varlığıyla katkısını sunacak ve istihdamını artıracaktır." diye konuştu.