BIST 9.954
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.433,22
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın ısrarı ABD'yi şaşkına çevirdi

New York Times gazetesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye sözlerini sayfalarına taşıdı...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye'ye yönelik yaptırım ısrarı ABD yönetimini şaşırttı.

New York Times'a konuşan Obama Yönetimi'nin bir yetkilisi şu yorumda bulundu:

"Şimdi gerçekten tokmakla vuruyorlar. Birdenbire çok hızlı harekete ediyorlar."

Bir diğer yorum ise daha sertti: Türkiye Suriye konusunda 'vahşi kart' oynuyor.

Suriye, Batılı medyanın ilgi odağını olmayı sürdürürken, Türkiye'nin bu ülkeye yönelik tutumu da tartışılıyor.

New York Times gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye'ye yaptırım açıklayacağı yönündeki sözlerini masaya yatırdı.

New York Times gazetesi, Suriye ile ilgili geniş haberinde bu ülkenin ekonomik zorluklarına, Suriye hükümetinin daha önce tüketim malları ithalatını yasaklayan kararından fiyatlar fırlaması ve büyük tepki görmesi üzerine geri adım atmak zorunda kaldığını belirtti.

"SINIRDAKİ TATBİKAT ŞAM'A BASKIYI ARTIRMA ADIMI"

BM Güvenlik Konseyi'nin Suriye karşıtı tasarının Rusya ve Çin tarafından veto edildiğine de dikkat çeken gazete, Türkiye'nin Suriye'ye yaklaşımına değinirken de Türkiye'nin, Suriye sınırında askeri tatbikatları başlatacağını açıkladığına işaret ederek, tatbikatın sınıra yakın yapılacak olmasını, "Türkiye'nin, Şam üzerindeki baskıyı artırmaya yönelik bir adımı" olarak değerlendirdi.

Obama Yönetiminin bir yetkilisinin Türkiye'nin açıklamasına ilişkin "Şimdi gerçekten tokmakla vuruyorlar. Birdenbire çok hızlı harekete ediyorlar" sözlerini de aktardı. NYT de, haberinde Türkiye ile ilgili olarak şu yorumu da yaptı:

"Türkiye, Suriye'deki gelişmeler konusunda bir vahşi kart (joker gibi) olmaya devam ediyor. Bir zamanlar Sayın Esad'ın en yakın müttefiklerinden biri olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Esad'ın, niyetleri konusunda defalarca Sayın Erdoğan ve diğer bazı Türk yetkililerini yanıltmasından sonra artık Suriye Cumhurbaşkanı ile iletişim kurmayacağını söyledi. Türk yetkilileri de, yakında, muhtemelen bu hafta, yaptırımlar getireceklerini ifade ettiler böylece potansiyel olarak Suriye'nin ekonomik zorluklarını daha da derinleştirilecek. Türkiye, özellikle Türk sınırına yakın Halep'te ekonomik bağları güçlendirmişti."