BIST 10.471
DOLAR 32,85
EURO 35,20
ALTIN 2.450,47
HABER /  GÜNCEL

Erdoğanın ipine un serdi!

Erdoğan işadamına 'işçi alacaksınız' diye bastırıyor. İşadamı çevirdikçe çevirdi. Başbakan sonunda işte böyle patlıyor;

Abone ol

Erdoğan resmi ziyaret için Hindistan'a giderken uçakta iş adamları ile tek tek sohbet etti. En renkli sohbet ise Hisarcıklıoğlu ile Erdoğan arasında gerçekleşti:  

Başbakan Erdoğan, her TOBB üyesinin bir işçi istihdam etmesi önerisini ima ederek, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na ''yalnız ben bir şey istiyorum. Bunu kendisi çok iyi bilir'' dedi.

Bunun üzerine Başbakan Erdoğan ile Hisarcıklıoğlu arasında şöyle bir diyalog gelişti:

''Hisarcıklıoğlu: Sayın Başbakanımız 'her işletme bir kişi alsın' diye söylüyor.

Erdoğan: Diyor ki benim 1 milyon 300 bin ortağım, üyem var. Ben de diyorum ki 1 tane, o 1 taneyi ne için söylüyorum, biliyor musun? Çoğunda, bunda tabii elimde delillerim var, kayıt dışı çalıştırılanlar var. Rifat doğruyu söyle.

Hisarcıklıoğlu
: Dost sohbetindeyiz.

Erdoğan: Dost sohbetindeyiz.

Hisarcıklıoğlu: Sağlanan ekonomik ve siyasi istikrarla beraber toplam 3 milyon kişiye istihdam sağlandı. Yeni yasa çıkarıldı biliyorsunuz, genç ve kadın girişimciler için. Bunu kamuoyu çok iyi bilmiyor da onun için anlatıyorum. Bu piyasalara çok da anlatılamadı. Çalışma Bakanımızla bunun tanıtımını birlikte yapacağız. İnşallah sizin arzunuzu bu devrede yerine getireceğiz.

Erdoğan: Bir dakika, bir dakika, yine ipin üzerine un serdin.

Hisarcıkloğlu: Siz Başbakanımızsınız

Erdoğan: Hemen anında görüntü yap. Piyasalar alt üst olur, ama olumlu alt üst olur.''

Başbakan Erdoğan, CarrefourSA Genel Müdürü Guillaume Vicaire'nin 2011'e kadar 7 bin işçi alacaklarını ifade ettiğini hatırlatarak, Hisarcıklıoğlu'na ''Ben senden 1 milyon 300 bini istiyorum'' dedi. Hisarcıklıoğlu da ''inşallah'' yanıtını verdi.