BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA

Bu fotoğrafa döneklik denir

Bu fotoğraf ekrandakilerin de sinirlerini bozdu. Kimi alkışladı, kimi eleştirdi. 4 ünlü kadın bakın neler söyledi?

Abone ol

İNTERNETHABER
Nur Akman

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın çarşaflı bir kadına parti rozeti takması ekran yüzü kadınların da ilgisini çekti. "Haydi Gel Benimle Ol" programını sunan dört kadın da aynı CHP'de olduğu gibi ikiye bölündü. İkisi Baykal'a hak verirken, diğer ikisi ise karşı çıktı.

İKİYE BÖLÜNDÜLER


KESSELER CHP'YE OY YOK

PINAR KÜR: "Bir bu eksikti, CHP'nin tamamıyla yok olma yolunda attığı adımlar arasında... Bu partinin 10 tane çarşaflıyı etrafına toplayarak dinci kesimden oy alamayacağı belli. E ne yapacak, şimdi laikleri de kaybedecek çarşaflıları böyle aldığı için. Bundan sonra kesseler beni vermem CHP'ye oy... Ben onun tabanında değilim ama mecburen bazen ona oy vermek zorunda kalıyorsun başka parti olmayınca"


Ak Parti seçmeni olmadıklarını her fırsatta dillendiren Müjde Ar, Aysun Kayacı, Çiğdem Anad ve Pınar Kür bu kez CHP'yi tartıştı. Müjde Ar ve Aysun Kayacı Baykal'ın çarşaflı bir kadını partiye kabul etmesini olumlu bir gelişme olarak karşılarken, Çiğdem Anad ve Pınar Kür hararetle karşı çıktı.

BUNA DÖNEKLİK DERLER

Müjde Ar "Bir kitle partisi bu bana oy versin, bu oy vermesin?" diyebilir mi diye konuya girdi. Çiğdem Anad "o örtünün altında ne var? Partidekilerin vefadaşı mı?" diye karşı sordu. En sert yorum ise Pınar Kür'den geldi: "Buna döneklik derler..." Aysun Kayacı ise "Çok şekilci bakmıyor musunuz?" demekle yetindi.

BAYKAL ŞOVA DÖNÜŞTÜRDÜ

Müjde Ar ısrarla Baykal'ın doğru bir şey yaptığını söyledi: "Peki bu insanlar nasıl sosyalleşecekler? Ak Parti'ye gideceklerine CHP'ye gelsinler" dedi.

Çiğdem Anad'ın itirazı ise bu işin bir şova dönüştürülmesineydi. Anad şöyle konuştu: "CHP'ye başörtülü kadınlar zaten oy veriyor. Ancak bu iş kameralar karşısında bir şov şeklinde gerçekleşince Baykal "biz bunun için açılım yapıyoruz' diyor. CHP geçen seçim zamanında da milliyetçi söylemler yaptı. Şimdi bu yeni açılım? Bunun tutarlılık neresinde?"

Bu fotoğrafa Erdoğan yorumu

Baykal'ı çarşaflı kadınlarla gören Başbakan Erdoğan ne düşündü?

HABERİ OKUMAK İÇİN
BURAYA TIKLAYIN!

ŞİMDİ LAİKLERDEN OY ALAMAYACAK

Müjde Ar'ın cevabı ise "Yanlış ama siyaset böyle yapılıyor? Benim evimin önünden her gün kömür kamyonları geçiyor. Onlar inandırıcı mı?"

Anad bu kez Ar'a "DTP çıksa, tek devlet, tek millet dese inandırıcı mı olur" diye sordu.

Bu sorunun cevabını Pınar Kür verdi: "İnandırıcı olsa tabanıyla çelişir. Oy alamaz. Aynı CHP'nin yaptığı gibi... Başörtülüleri çekelim derken, laiklerden oy alamayacak"

Ar'ın Kür'e cevabı ise daha da şaşırtıcıydı: "Laikler zaten AKP'ye oy verdi. O yüzde 47'nin hepsi türbanlı mı?"

Tartışma hararetlendikçe Pınar Kür'ün sinirlerinin gerildiği gözlendi. Zaten son noktayı koyan do o oldu: "Bu bahsi kapatalım lütfen. Kimse zaten fikrini değiştirmeyecek" dedi.