BIST 10.161
DOLAR 32,24
EURO 35,03
ALTIN 2.461,54
HABER /  POLİTİKA

Erdoğanın gündemi terör

Başbakan Erdoğan Türkiye terörle yaşamaya alışacak dedi ve ekledi;

Abone ol

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin terörle yaşamaya alışacağını, ama teröre karşı mücadeleyi de sonuna kadar vereceklerini söyledi. Erdoğan, "Kim gelip 'Ben bunu sıfırlıyorum' diyorsa dört dörtlük yalan söylüyor" dedi.

Partisince Odunpazarı Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap eden Erdoğan, Türkiye'nin AKP iktidarı döneminde büyük atılımlar yaptığını, sorunların çözümü için önemli aşamalar kaydettiğini ifade etti.

KENDİMİZİ KANDIRMAYALIM TERÖRLE YAŞAMAYA ALIŞACAĞIZ

Erdoğan, MHP'ye yönelik eleştirilerini sürdürerek, MHP'nin Ankara'nın doğusuna gidemediğini, kendisinin ise 780 bin kilometre karenin Başbakanlığını yaptığını, bütün illeri dolaştığını söyledi. Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Terörle mücadelede yapılması gereken neyse bunu yapıyoruz. Terör matematik bir olay değildir. İşte Amerika... Terörle başedebiliyor mu? Pentagon Amerika'nın en korunaklı yeridir. Terör Pentagon'u da vurmuştur. İspanya, İngiltere, Fransa, İtalya, zaten yakın komşularımızı saymıyorum, hepsinde terör var. Kendimizi aldatmayalım, terörle beraber yaşayacağız. Buna kendimizi alıştıracağız ama mücadeleyi de sonuna kadar bütün güvenlik güçlerimizle beraber vereceğiz, vermeye mecburuz."

KİM SIFIRLAYACAĞIM DİYORSA YALAN SÖYLÜYOR

"
Kim gelip de 'ben bunu sıfırlıyorum' diyorsa dört dörtlük yalan söylüyor. Eğer bunu çok iyi biliyorlarsa yolunu söylesinler biz de yapalım. Eğer önerileri varsa yapalım. Eğer önerilerini söylüyorlar da biz yapmıyorsak, benim milletim bize görev vermesin, bu kadar açık konuşuyorum ama gerçekleri de saptırmasınlar. Ülkenin gerçekleri var. 2 bin 300 kişiye çıkmış şehitlerimizin sayısı, 1993-1994'te bu rakamlara çıktı. Kim vardı o zaman bu ülkenin başında? Emniyet Genel Müdürlüğünde kim vardı? Bir araştırın, bakın. Ben bunlara bulaşmak istemiyorum, çünkü benim sorumluluğum bunu gerektiriyor."