BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın Gazze ziyaretinin gizli kodları

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, daha önce iki kez ertelemek zorunda kaldığı Gazze ziyaretini bu kez gerçekleştirecek. Erdoğan'ın ziyareti bir çok önemli gelişmeye de zemin hazırlayacak.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Mayıs ayı sonunda Gazze'ye gideceğini açıklamıştı. Erdoğan'ın dünkü açıklamalarından sonra hem Hamas hem de El Fetih Erdoğan'ı karşılamak üzere harekete geçti.

BÖLGEDEKİ SİYASET ARENASI HAVLU ATACAK

ERDOĞAN'A GAZZE'YE GELME DİYECEK

Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas önümüzdeki dönemde Ankara'ya bir ziyaret gerçekleştirerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Gazze'ye gitmemesi için ikna edecek. Haberle ilgili DETAYLI BİLGİ için tıklayın!..

Bu arada Erdoğan'ın Mayıs sonu Gazze ziyaretinde ise masasında tek bir konu var. O da özgür Filistin devletinin kurulması. Daha önce "Gazze’yi ziyaret etmenin hasreti içerisinde" olduğunu ifade eden Erdoğan'ın ziyareti ile bölgedeki siyaset arenasında da büyük bir değişim yaşanacak.

SIFIR SORUN POLİTİKASI AKTİFLEŞTİRİLECEK

Çünkü Ortadoğu'da büyük bir aktör konumunda olan Türkiye'nin, Gazze ziyareti ise bölgede sıfır sorun politikasını aktif hale getirilmesi planlanıyor.

MAVİ MARMARA'NIN YILDÖNÜMÜ

Gezi aynı zamanda Mavi Marmara baskınının yıl dönümüne denk geliyor. Büyük bir mitingle Gazze halkına seslenecek Erdoğan'ın gezisiyle bölgedeki ilişkilerde son yılların süksesi yaşanacak.

HAMAS'IN ELİ GÜÇLENECEK

Erdoğan’ın Hamas’ın kontrolündeki Gazze’ye giderken, Fetih grubunun merkezi Batı Şeria’ya gitmemesinin Hamas’ın elini güçlendirecek bir adım olacağı değerlendiriliyor.

Batı Şeria’ya gidebilmesi için İsrail’den geçmesi gereken, mevcut siyasi koşullarda İsrail’e bir ziyaret gerçekleştirmesi öngörülmeyen Başbakan Erdoğan’ın büyük olasılıkla Filistin yönetiminin bu kaygısını dikkate alacağı değerlendirmesi yapılıyor.