BIST 10.677
DOLAR 32,21
EURO 34,97
ALTIN 2.427,78
HABER /  POLİTİKA

Baydemir Çeşme başkanlığına talip

Diyarbakır Belediye Başkanı yeni dönemde Çeşme'den belediye başkanı olmak istiyor.

Abone ol

GAZETECİLER.COM - Milliyet'in kovduğu Hasan Cemal'in gazetecilik bayrağını elden düşürmeden Güneydoğu gezisine çıkması Milliyet'i telaşa düşürmüş olacak ki Derya Sazak, Güneri Cıvaoğlu, Fikret Bila, Can Dündar, Meral Tamer, Aslı Aydıntaşbaş hatta Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Yıldırım Demirören hep birlikte Diyarbakır'a gittiler.

ANLATA ANLATA BİTİREMEDİLER

Aslı Aydıntaşbaş, bugün köşesinde "Milliyet ekibi olarak Diyarbakır gezimizi anlata anlata bitiremedik. Mazur görün; çok iyi vakit geçirdiğimizden."  yazdı ve geziden ilginç bir ayrıntıya da dikkat çekdi.

Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'in yeni dönemde Belediye Başkanlığına aday olduğunu yazan Aydıntaşbaş, bakın Baydemir'in espirili yaklaşımını okurlarıyla nasıl paylaştı:

"YENİDEN ADAY OLACAĞIM AMA"

"gece akşam yemeği konuklarımız, BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak ve Belediye Başkanı Osman Baydemir’di. Her ikisi de yüz yüze temasta son derece sıcak ve esprili insanlar. Yemek bol kahkahalı bir ortamda geçti.

Bir noktada Baydemir, sesini hafif alçaltarak ”Şimdi ben yeniden aday olmaya karar verdim, destek arıyorum“ diye söze girdi.

Kulak kesildik. ”Selahattin Bey’le de Gültan Hanım’la da konuştum. Destekleyecekler gibi...” Sonra aynı ciddiyette devam etti:

AMA DİYARBAKIR'DAN DEĞİL

”Ama Diyarbakır değil Çeşme’yi istiyorum. Ege bölgemizi çözüme ikna etmek de çok önemli. Havuz mavuz istemem. Laf olur. Müstakil bir ev yeter. Tabii güvenlik nedeniyle, denize sıfır olması lazım...”


Gülmekten yerlere yattık. "

Aslı Aydıntaşbaş'ın yazısının tamamını okuyabilirsiniz.