BIST 10.015
DOLAR 32,36
EURO 34,76
ALTIN 2.438,79
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın evinin önünde esrarengiz kurşun

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CNR Fuar Merkezi'ndeki programına gitmeden kısa süre önce, Üsküdar'daki konutu önünde esrarengiz bir olay yaşandı.

Abone ol

İNTERNET HABER- Başbakan Erdoğan'n konutuna 50 metre mesafadeki bir pastanenin önünde oturan esnaflardan Ergun Gökırmak'ın sağ omzunun arka tarafına henüz belirlenemeyen bir cisim isabet etti.

Ergün Gökırmak'ın acıyla bağırması üzerine, çelek yeleklerini giyen koruma polisleri çevrede güvenlik önlemi aldı. Cismin gelmiş olabileceği Abdullah Ağa Camii, çevresi ve konutun karşısındaki parkta geniş çaplı inceleme yapıldı. Sağ omuz arkasından hafif yaralanan Gökırmak, polis otosuna bindirilerek hastaneye götürüldü. Olayın meydana geldiği yerde de inceleme yapan polis ekipleri, önce esnafın sırtına isabet eden cismin ne olduğunu belirleyemedi.

ERDOĞAN YARIM SAAT SONRA DIŞARI ÇIKTI

CNR Fuar Merkezi'nde bir programa katılacak olan Başbakan Erdoğan ise, olaydan yaklaşık yarım saat sonra konutundan ayrıldı.

Ergün Gökırmak, ilk tedavisinin ardınan ambulansla olay yerine geri getirildi. Gökırmak, sivil polislere olayı anlattı. Kısa süreli incelemenin ardından Gökırmak, getirildiği ambulansla olay yerinden ayrıldı.

GÖRGÜ TANIĞI: UZAKTAN ATEŞ EDİLDİ

Bu arada, olayın meydana geldiği sırada Ergün Gökırmak ile birlikte olan arkadaşı ise, o anda ne olduğunu anlayamadıklarını belirterek, sohbetleri sırasında bir silah sesi geldiğini öne sürdü. Gökırmak, "Uzaktan ateş edildi herhalde, sırtına sonra cama geldi. Cok ciddi bir yarası yok. Sırtında bir morarma oldu" dedi.

BOŞ KOVAN BULUNDU

Başbakan Erdoğan’ın Üsküdar Kısıklı’daki konutuna 50 metre mesafede bulunan bir işyerinin camına isabet eden cismin kurşun olduğu ortaya çıktı.

İHA'nın haberine göre, yolun karşısında kurşun çekirdeği bulan inceleme ekipleri, işyerinde incelemelerine devam ediyor. Öte yandan kim ya da kimler tarafından nereden ateş edildiği konusunda ise incelemeler sürüyor. Olay yeri inceleme ekipleri atış yönü tayin çiti ile kurşunun hangi yönden geldiğini tespit etmeye çalışıyor. Bu sırada polis ekipleri çevrede bulunan MOBESE kayıtlarını da inceleme alırken, Başbakanlık korumaları da olay yerine gelerek meslektaşlarından bilgi aldı. Polis olayla ilgili incelemesini sürdürüyor.