BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.433,01
HABER /  POLİTİKA

CHP'ye sorulan soru Erdoğan'ın dilinde

Darbe vesayetinin izlerini sildiklerini söyleyen Başbakan Erdoğan'ın hedefinde Mısır'a giden CHP yönetimi vardı.

Abone ol

İNTERNET HABER - Başbakan Erdoğan, Mısır'da CHP heyetine sorulan "En son ne zaman iktidar oldunuz" sorusuna CHP heyetinin "Geleceğe bakalım" cevabını hatırlattı.

Darbelerin izlerini sildiklerini ve bir tek konuda başarısız olduklarını söyleyen Başbakan Erdoğan, "Bir başarısızlığımızı ifade etmek istiyorum. Ana muhalefeti mevcut muhalefet partilerinin zihniyetini dönüştürmede başarısız olduk. Üzerlerinde 12 Eylül'ün tozunu taşıdıklarını görürsünüz" dedi.

ODTÜ protestolarında polise taş CHP'li Hüseyin Aygün'ü gözü dönmüşlükle suçlayan Başbakan Erdoğan, "Hadi sen sıkıysa git Amerika'da polise taş at. Elini dokunduramaz" diye çıkıştı.

Başbakan Erdoğan, "28 Şubat'ta sermaye, yazılı ve görsel medyanın katkısı yok muydu? Niye hala yargılanmıyorlar" diye sordu.

Erdoğan ayrıca demokratikleşme paketinin önümüzdeki hafta açıklayacağını duyurdu

Başbakan Erdoğan, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Ticaret Fuarı (TÜMEXPO) kapsamında CNR Expo'da düzenlenen "Uluslararası Kobi Şurası"nda konuşma yaptı. İşte o açıklamadan öne çıkanlar:

"Önce Allah sonra millet bize kurulan tuzakları bozacaktır. 27 Mayıs'ın karanlık gölgesi bugüne kadar Türkiye'nin üzerinden gitmemiştir. 27 mayıs'ın izleri silinmediği için 12 Mart olmuş, 28 Şubat olmuştur.

MANŞETLER TIPATIP BENZİYOR

Bizim geleceğimiz adına işte bu 12 Eylül'ü gençlerimize etraflıca anlatmamız gerekiyor. Sokaklarda molotofla gezenler önce bunları bilmeleri gerekiyor. Ülkemizin çökme noktasına geldiğini onlara iyi anlatmamız gerekir. Gençlerin bu tarihleri iyi bilmesi gerekiyor.

27 Mayıs'a kadar gelen sürece bakın bugün yaşananlarla bugünlerin tıpatıp benzediğini göreceksiniz. Attıkları manşetlere baktım, inanır mısınız aynı. 12 eylül'ün pişirilme dönemine bakın aynı manşetlene akın. Bugün size ne diyorlar sanık herşey değil diyor. Demokrasi sadece sanık değill diyor. Merhum Menderes'e aynını söylediler. Bazı densizler çıkıp bizi biz bile kurtaramıyız diyorlarsa aynı şeyin Menderes'e söylediler

KEFENİMİZİ ALIP YOLA ÇIKTIK

Kefenini alıp yola çıkanlar için kurtaracak insan yoktur. Biz kurtarıcı alamıyoruz. La galiba illallah. Allah'tan başka galip yoktur, tek galip o. Bugün nasıl manşetler atılıyorsa o gün aynı manşet atıldığını göreceksiniz.

HUKUKUN VERDİĞİ YETKİYİ KULLANIRIZ

Hukuk içinde özgürlüklere sınırsız saygımız var. Ama hukuk dışında başkalarının özgürlük alanlarına müdahale edilirse, tüm güvenlik güçlerimizle bizler de hukukun verdiği yetkiyi sonuna kadar kullanırız. Çünkü ülkemizin huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yoktur.

BİR ALANDA BAŞARISIZ OLDUK

11 yıl içinde çok büyük reformlar gerçekleştirdik. 27 Mayıs vesayetini izlerini sildik. Bir alanda başarısız olduk. Muhalefet partilerini, ana muhalefet partisini dönüştürmekte başarılı olamadık.

NİYE YARGILANMIYORLAR

Hala üzerlerinde 27 mayıs'ın gölgelerini taşıdıklarını görürsünüz. 28 Şubat'ta sermayenin katkısı yok muydu? Onlar neden yargılanmıyor şaşıyorum.

CHP CEVAP VEREMİYOR

CHP'ye bakın 12 Eylül'ün yıldönümünü anlamlı ziyaretle kutluyorlar. Nereye? Mısır'a. Darbe yapmış yönetime ziyarete gidiyorlar. En son ne zaman iktidar oldunuz diyorlar. CHP cevap veremiyor. Geleceğe bakalım diyorlar.

Küçük azınlığın kaos oluşturma girişimleri asla ve asla başarıya ulaşamayacaktır. Bu ülkenin sahibi millettir. Millet ne karar verirse o olacak. Tabi ki çoğunluk da azınlığın hakkını koruyacaktır. Önce sandık yoluyla sonra uzlaşarak konuşarak çözeceğiz.

DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ

Dün saatlerce yeni demokratikleşme paketini arkadaşlarımızla müzakere ettik. İnşallah yarın akşam son maddeleri görüşüp bitireceğiz. Ondan sonra zannediyorum öbür hafta büyük ihtimalle geniş basın toplantısıyla demokratikleşme paketimizi açıklayacağım.

76 milyonun bir ve beraber yaşayabileceği, birbirinin hukukuna saygı duyacağı, birbirinin özgürlüklerine, birbirinin yaşam tarzlarına hürmet göstereceği bir Türkiye istiyor ve bunu inşa ediyoruz

ALKOL DÜZENLEMESİ

Giyim tarzına, yaşam tarzına nerede müdahale etmişiz? Bunu bazıları alkol çevresi için söylüyorsa bu çevre gidip Batı'ya baksınlar. Eğer alkol düzenlemesiyse Kusura bakmasınlar batıda düzenlemeleri görsünler, daha çok yapmamız gerektiğini görecekler. Sarhoş gezdirecekler sonra trafik kazasında benim çocuğum öldü, feryat. Bir de onun çarpması sonucu ölenler ne olacak? taksirli suç katiller sınıfına girmiyor.

Katil gibi muamele görmüyor, bu ödüllendirmedir. Sağlıklı toplumun önünü açmamız lazım. Böyle yanlış olabilir mi? Bunlar din böyle emrettiği için bunu yapıyorlar diyor. Anayasayı böyle ele mi alacaksınız. İncil, Tevrat emrettiği için bunlar için yapıldı denildiğini duydunuz mu?

Bazı toplantılarda bazı yazarların el pençe durduğunu biliriz. Herkes görüşlerini özgürce ifade ediyor, daha da açacağız. Ekonomiyi daha da güçlendireceğiz. Yapacak gerçekten çok işimiz var. Bizden hizmet bekleyen milletimiz var.

SURİYE

Suriye'de hayatını kaybedenlerin sayısı 110 bine ulaştı, bilinmeyen 200 bin rakam var. 7 milyon insan evinden kaçtı. Her gün yüz yüzelli insan kaybettiğini biliyoruz.

Neticesi ölüm olan bir silah kullanımında kimyasal silah kullanıldığında suç diğer silahlar kullanıldığında suç değil mi? Böyle anlayış olabilir mi? Ölüm ölümdür. Biz bunların hepsini aynı kategori üzerinden değerlendirmeliyiz. Rejimin bunun hesabını vermesi gerekir.

KİMYASAL SİLAH SÖZÜNE KUŞKUYLA BAKIYORUZ

106 bin insanın hesabını kim verecek? Esed rejimi verdiği sözlerin tamamını çiğnemiş ve daha fazla katliam için zaman kazanmıştır. 2 milyar dolar bir harcamamız var. 140 milyon dolar civarında yardım geldi. Para vermeye gelince hiçbirinin desteği yok.  Kimyasal silahlar konusunda verilen sözlerin yerine getirileceğine kuşkuyla bakıyoruz.

GEZİ'NİN ARKASINDA CHP'Lİ VEKİLLER VAR

Kılıçaroğlu savaşa destek vermekle suçluyor. Suriye'de 110 bin insan alçakca katledilirken siz neredesiniz? Esad'e operasyon yapılırsa savaş o zaman akıllarına geliyor. Gezi olaylarının arkasında CHP ve milletvekilleri yatmaktadır.

CHP MISIR ZİYARETİ

Bozulan Türkiye ilişkileri düzetmek için gittik diyor CHP. Sen hangi sıfatla gittin, senin partinle o resmi olarak diplomatik ilişkileri düzeltmede vasfın ne? Neyi düzeltiyorsun. Böyle bir darbeci yönetimini tanımayan ülkeyi hangi sıfatla tanıyorsun. Orada seçim varmış, Biz bu kampanyaları iyi biliriz.

DİKTATÖRLÜK OLACAK SEN GAZETE ÇIKARACAKSIN

CHP'nin malum Türk sayraklarını yakıldığı çatışmalarda CHP'nin vekilleri görev alıyor. Ondan sonra özgürlük yok diye ağlayacaksın. Ülkede diktatörlük olacak sen gazete çıkaracaksın. Diktatörün aleyhine gazete çıkaran gördün mü? Sen sabret ki siyasi sıfatı olan bir insanla karşı karşıyasın

SIKIYSA ABD'DE POLİSE TAŞ AT

CHP'nin gözü dönmüş vekilleri polise taş atıyor. Hadi sen sıkıysa git Amerika'da polise taş at. Elini dokunduramaz. Dur dediği an ellerini aracın üzerine koyarsın. Burada taş da atıyor, küfür de ediyor. Sosyal medyada izlediniz, TV'de izlediniz. Özgürlük yok diyorlar. CHP'nin gözü dönmüş vekilleri polise taş bile atıyorlar. Bu nasıl diktatörlük.

CHP 90 yaşında. 90 yaşındaki partiyi eli kanlı terör örgütlerinin kuklası haline getirdiler. Bu ülkeyi şiddete izin vermeyiz. Kirli gündemlerinde çabalayıp dursunlar. Biz her ortamda hakkı savunmaya devam edeceğiz.

Mazluma el uzatabilmek için Türkiye'yi daha da güçlendireceğiz. Çok üreteceğiz, sadece işimize bakacağız. Alt yapısıyla üst yapısıyla Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştıracağız.